9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInspectorii OJPC au fost testaţi

Inspectorii OJPC au fost testaţi

OLT. Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Olt au dat ieri testare cu privire la cunoştinţele profesionale, la Inspectoratul Regional pentru Protecţia Consumatorului (IRPC) Craiova, unde au răspuns la întrebări din procedura-cadru de control cu privire la modificările recente.

Este pentru prima dată în istoria instituţiei când cunoştinţele inspectorilor sunt testate în scris, prin teste-grilă, în cadrul testării anuale.

„Nu se mai fac controale inopinate, ci doar operative şi tematice. Subiectele au fost axate în principal pe aceste modificări“, a declarat inspectorul-şef adjunct al OJPC, Sorin Ţîrcomnicu. Pentru a putea face un control, inspectorii OJPC trebuie să aibă aprobarea scrisă a şefului.

În cazul în care inspectorii vor obţine calificativul „satisfăcător“, vor avea probleme. Acest lucru contează la calcularea calificativului anual, pe baza căruia se face avansarea funcţionarilor publici în funcţiile publice, pe grade şi trepte.

Sorin Ţîrcomnicu a spus că face parte din comisia de corectare a lucrărilor, alături de colegii săi, şefii oficiilor care alcătuiesc IRPC Craiova, şi că şi ei vor fi testaţi la fel ca inspectorii, la începutul lunii decembrie, calificativele contând de asemenea la evaluarea anuală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU