11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDispărut la... Bucureşti

Dispărut la… Bucureşti


Minorul de 14 ani, care a plecat de acasă în urmă cu două săptămâni după o ceartă cu tatăl său, a fost adus acasă marţi seară, de un bărbat din Slobozia.

Andrei-Constantin Cepoi, de 14 ani, din Craiova, a plecat de acasă în noaptea de 7 spre 8 noiembrie, după ce, cu o zi mai devreme, fusese certat şi lovit de tatăl său în faţa colegilor de clasă, din cauza situaţiei şcolare. Dispariţia sa a fost anunţată pe 9 noiembrie, de atunci minorul fiind dat în urmărire generală. Chiar dacă poliţiştii doljeni l-au căutat în tot judeţul şi au transmis semnalmentele sale în toată ţara, Andrei nu a fost găsit până ieri, când un bărbat l-a adus la Craiova. În timpul cât a fost căutat de poliţie şi de părinţi, minorul s-a plimbat prin Bucureşti şi a locuit la un tânăr din Slobozia, care l-a găsit dormind în Gara de Nord.

A stat la un bărbat din Slobozia

Oamenii legii au început marţi seară căutările în trenurile şi staţiile de pe ruta Bucureşti – Craiova, după ce un bărbat a sunat părinţii copilului şi a anunţat că îl aduce acasă cu trenul. Acesta a fost descoperit marţi seară, în rapidul 461 Bucureşti – Timişoara de poliţiştii craioveni de la Transporturi. Era însoţit de un bărbat din Slobozia, care a declarat că îl însoţea până la Craiova pentru a-l încredinţa familiei. În urma cercetărilor poliţiştilor doljeni şi din declaraţiile celor doi, s-a stabilit că minorul a plecat în noaptea de 7 spre 8 noiembrie cu trenul către Timişoara. Ajuns acolo, s-a urcat într-un tren către Bucureşti, iar următoarea noapte a petrecut-o pe băncile din Gara de Nord. Dimineaţa s-a întâlnit cu Costel Ţurcan, de 29 de ani, din Slobozia, şi seara au plecat la acesta. După câteva zile petrecute la Slobozia şi prin Bucureşti, Ţurcan a aflat că minorul este căutat de părinţi şi poliţie. După cum a declarat bărbatul, abia marţi a reuşit să-l convingă să-i dea numărul de telefon al părinţilor, după care a sunat şi a anunţat familia copilului. Crezând că este o farsă, familia Cepoi a sesizat poliţia.

Copilul a declarat în faţa poliţiştilor că în timpul cât a lipsit de acasă nu a fost victima vreunei infracţiuni. A motivat că a ales să fugă de acasă pentru că nu se înţelegea bine cu tatăl său, care îl mai certa şi bătea. „Minorul a declarat că a plecat voluntar de la domiciliu, iar pe perioada plecării nu a fost victima vreunei infracţiuni. A fost încredinţat familiei şi a fost sesizată Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS