19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReturnată din Spania

Returnată din Spania

MEHEDINŢI. Ioana Toader, de 30 de ani, membră a unui grup infracţional care se ocupa cu traficul de persoane, a fost returnată luni de autorităţile spaniole, după o colaborare între state care a durat aproape o jumătate de an.

Ioana Toader a făcut parte dintr-un grup de nouă persoane returnate luni pe Aeroportul Internaţional Otopeni de autorităţile din Spania pentru săvârşirea unor delicte în această ţară.

„În luna februarie 2007, poliţiştii de frontieră împreună cu procurorii DIICOT Mehedinţi au destructurat o reţea de traficanţi de carne vie care acţiona pe relaţia România – Spania. La acea dată, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au identificat 11 tinere cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, care au fost racolate, transportate, găzduite, exploatate şi obligate să practice prostituţia în localitatea Almeria din Spania. Capul reţelei era Tudorel Duducu, care le obliga pe tinere să practice prostituţia în cluburi şi pe străzi din localitatea Almeria, profiturile zilnice obţinute de acesta situându-se între 5.000 şi 7.000 de euro“, a declarat comisarul-şef al IJPF Mehedinţi, Valeriu Pera.

 

Tinerele, obligate să se prostitueze

 

Tudorel Duducu a fost ajutat de concubina sa, Ioana Toader, care se ocupa de predarea sumelor obţinute de fete, le reţinea acestora documentele de identitate, le forţa să practice prostituţia. Femeia efectua şi un control amănunţit al câştigurilor obţinute de fete pentru a se asigura că toţi banii intră în contul reţelei, pretinzându-le, de asemenea, bani pentru găzduire şi hrană, reuşind în acest mod să le constrângă pe tinerele racolate să se prostitueze si să le creeze acestora o permanentă „dependenţă“ faţă de gruparea infracţională. În baza probatoriului administrat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni, Poliţia Naţională Spaniolă i-a reţinut pe capii reţelei, Tudorel Duducu şi Ioana Toader, autorităţile române emiţând mandate europene de arestare împotriva acestora pentru aducerea lor în România.

Ioana Toader a fost prezentată instanţei competente de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi, care a dispus judecarea ei în stare de libertate. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoare cuprinsă între 7 şi 18 ani pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi constituirea unui grup infracţional organizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU