20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgricultorii din Olt, preferaţii angajatorilor spanioli

Agricultorii din Olt, preferaţii angajatorilor spanioli

OLT. Selecţia pentru ocuparea locurilor de muncă în agricultură anunţate de angajatorii spanioli, care a avut loc miercurea trecută la Vâlcea, a avut rezultate deosebite pentru şomerii invitaţi de AJOFM. Din cele 337 de persoane au primit răspunsuri favorabile 171. Mai mult, candidaţii din Olt au ocupat peste jumătate din locurile vacante (265). Cum se anticipa încă de la lansarea ofertei de locuri de muncă, au fost preferate femeile, fiind selectate 102.

Cele mai multe persoane din Olt invitate la selecţie sunt din zona Slatina (165), fiind selectate 80. Din zona Corabia au fost selectate 53 din cele 100 de persoane invitate, din zona Drăgăneşti – 20 (din 22), şapte din zona Balş (din 16) şi 11 din zona Caracal.

Candidaţii care au trecut de prima întâlnire cu reprezentanţii angajatorilor urmează să semneze contracte pentru perioade între trei şi nouă luni. În Spania vor lucra pe bani frumoşi, 5,21 euro/oră, sarcinile acestora fiind: semănatul plantelor, îngrijitul acestora, culegerea legumelor şi ambalarea lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU