11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProiecte de lege pentru învăţământul preuniversitar, discutate la Călimăneşti

Proiecte de lege pentru învăţământul preuniversitar, discutate la Călimăneşti

Vâlcea. Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi cei ai Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret“ s-au întâlnit la începutul săptămânii, la Călimăneşti, cu experţi din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) pentru a discuta diferite proiecte de lege ce urmează să fie propuse spre aprobare parlamentului. Deşi negocierile nu s-au finalizat, se pare că în discuţie s-au aflat două subiecte deosebit de importante: definitivarea proiectului de lege a învăţământului preuniversitar şi statutul cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar.
Întâlnirea a fost prezidată de secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Zvetlana Preoteasa. „Negocierile dintre sindicate şi reprezentanţii MECT nu au fost finalizate, dar este posibil să mai fie o rundă săptămâna viitoare, însă data şi locul vor fi comunicate de cei de la minister“, a declarat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Vâlcea.
În momentul în care se va ajunge la o formă finală a tuturor proiectelor incluse în pachetul legislativ pentru învăţământ, aceasta va fi publicată pe site-ul ministerului. Proiectele vor putea fi dezbătute public, timp de 30 de zile. Toţi cei interesaţi vor avea posibilitatea să formuleze sugestii şi propuneri referitoare la iniţiativele legislative. După această perioadă, MECT va reanaliza proiectele şi le va înainta parlamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS