19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie pe străzile Craiovei

Razie pe străzile Craiovei

Poliţiştii şi jandarmii doljeni au început să facă razii pentru a combate valul de violenţă care a cuprins străzile Craiovei în ultima perioadă.

După ce, la începutul săptămânii, Cristian David, ministrul internelor şi reformei administrative, i-a convocat la Bucureşti pe şefii inspectoratelor judeţene responsabile cu ordinea publică, poliţiştii şi jandarmii au început să iasă în stradă pentru a preveni evenimentele violente.

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative a comunicat că şefii inspectoratelor de poliţie şi jandarmi au fost chemaţi la Bucureşti pentru o şedinţă de lucru privind gestionarea situaţiilor de violenţă stradală şi infracţionalitatea în mediul rural. În cadrul şedinţei, ministrul David s-a declarat îngrijorat de evenimentele cu violenţă ce au avut loc în ultimele zile, atât în mediul urban – actele de agresiune din Craiova şi Bucureşti, cât şi în mediul rural.

 

Răspunsul poliţiştilor şi al jandarmilor

 

După întâlnirea de luni cu ministrul, poliţiştii şi jandarmii craioveni s-au pus pe treabă şi miercuri noapte au executat o razie în municipiul Craiova, care a urmărit prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă. În acţiune au fost angrenaţi 40 de jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova şi 60 de poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, dar şi mascaţii de la DPIR.

„Forţele angrenate au acţionat cu prioritate pentru depistarea şi luarea măsurilor legale împotriva celor care deţin în mod ilegal arme sau alte obiecte ce pot fi folosite în altercaţii“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Între orele 22.00 şi 2.00, oamenii legii au instalat filtre pe străzile Râului, Ştirbei Vodă, Câmpia Islaz, George Enescu, Calea Bucureşti, Doljului, Arieş, Caracal, dar şi în cartierul Faţa Luncii şi pe bulevardul 1 Mai.

 

Infracţiuni şi sancţiuni

 

Acţiunea de miercuri noapte i-a luat pe mulţi prin surprindere, mai ales că aceste razii se derulau de regulă în week-end. Poliţiştii doljeni au comunicat că în cadrul acţiunii au fost verificate 24 de medii de interes operativ, 256 de autovehicule, au fost legitimate 573 de persoane, controlate corporal 426, testate cu aparatul etilotest 120 de persoane, iar 18 au fost conduse la sediul poliţiei şi amprentate. Au fost constatate patru infracţiuni şi 57 de contravenţii şi au fost date amenzi în valoare totală de 6.035 de lei.

Pe bulevardul Ştirbei Vodă, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism Mercedes, condus de P. Arun Păun, de 28 de ani, din Craiova. În urma controlului efectuat asupra automobilului a fost găsită o sabie cu lama de 58 de centimetri. Într-un alt autoturism, un VW Pasat condus de Mădălin Vasile, de 23 de ani, din localitate, s-au găsit o bâtă de base-ball de 65 cm şi un cuţit cu lama de 18 cm. În cele două cazuri au fost întocmite dosare penale.

 

Pistol cu „antecedente“

 

Poliţiştii au depistat pe terasa unui bar din localitate pe Alexandru Z., de 17 ani, din Craiova, care deţinea în mod ilegal un pistol marca Grizzly Magnum, cu cinci cartuşe cu bilă. Din primele verificări ale oamenilor legii şi din declaraţiile minorului s-a stabilit că pistolul i-a aparţinut lui Constantin Dascălu, de 20 de ani, tânărul reţinut 29 de zile pentru tentativă de omor, fiind acuzat că l-a împuşcat luni, 20 august, în apropierea IML, pe Bogdan Hristea. Minorul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Se continuă cercetările în acest caz pentru a se stabili dacă într-adevăr arma i-a aparţinut lui Dascălu şi dacă foloseşte muniţie modificată.

Sancţiuni şi pentru şoferi

Agenţii de Poliţie Rutieră au aplicat miercuri noapte 55 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale normelor rutiere de către conducătorii auto. Au fost ridicate în vederea confiscării două motoscutere ce nu îşi justificau provenienţa şi au întocmit un dosar penal lui Ştefan Constantin, din localitate, care a fost depistat conducând un autoturism neînmatriculat pe strada Râului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII