11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSalubrizarea amestecată pute

Salubrizarea amestecată pute

Primăria Craiova s-a grăbit ca fata mare la măritat să dea curăţenia oraşului unui singur operator. Lesne din pix, acest lucru este mai greu de înfăptuit pe teren, iar de suferit au numai craiovenii.

În Craiova, afacerea gunoiului se va juca la două capete cel puţin până la iarnă, când municipalitatea speră să scoată practic, nu doar teoretic, de pe piaţă firma Retim Ecologic Timişoara şi să vadă toate deşeurile în curtea Serviciului Public de Salubritate (SPS) Craiova. Situaţie bizară, având în vedere că, legal, singurul operator abilitat în domeniu este, de la 1 aprilie 2007, Serviciul Public de Salubritate Craiova. În vreme ce operatorii îşi predau unul altuia zonele de acţiune, tot mai mulţi locuitori ai Băniei se uită lung după un utilaj care să mai ridice mizeria din rampe şi de la colţurile străzilor, întrucât fie cele două societăţi implicate nu mai ştiu precis de unde până unde să-şi întindă plapuma, fie Retim, care nu mai are nici o obligaţie, şi-a rărit intervenţiile.

Cele mai multe situaţii de acest gen sunt în Craioviţa, unde canicula i-a scos din pepeni pe oamenii nevoiţi să suporte mirosurile gunoaielor încinse. Lor, dar şi altor zeci de mii de craioveni din cartierele George Enescu, Brestei şi Nicolae Titulescu, primăria nu este în măsură să le dea vreo veste bună: până în noiembrie este imposibil ca SPS să se întindă peste tot teritoriul controlat de Retim Timişoara.

Potrivit directorului general al SPS, Sorin Ciobanu, unitatea a reuşit să preia până acum doar 2.000 de contracte dintre cele 6.000 încheiate de craioveni cu societatea Retim, în cartierele Catargiu, Faţa Luncii şi Brestei, urmând ca abia în octombrie să demareze perfectarea contractelor cu cele 100 de asociaţii de proprietari din Craioviţa, George Enescu şi Brestei. „Cred că în noiembrie vom finaliza acţiunea de contractare cu toţi beneficiarii Retim. Este greu la particulari, fiindcă trebuie să mergem din casă în casă, să le explicăm oamenilor, să semnăm contractele, apoi contractele de comodat pentru pubele ş.a.m.d. La asociaţii ne putem mişca mai repede, fiindcă se încheie un singur contract cu fiecare“, a spus Sorin Ciobanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS