20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGunoaiele aruncate pe domeniul public, un hobby

Gunoaiele aruncate pe domeniul public, un hobby

Încercările autorităţilor locale de a desfiinţa locurile neautorizate în care sunt aruncate gunoaiele nu au avut efectul scontat. Unii craioveni aruncă reziduurile la întâmplare, Salubritatea fiind obligată să le ridice pe banii contribuabililor.

Gunoaiele aruncate pe domeniul public le dau bătăi de cap autorităţilor locale din Bănie, sătule să adune mizeriile, iar apoi acestea să reapară. Lipsa de civilizaţie a unora dintre craioveni, care preferă să nu plătească pentru ridicarea reziduurilor, ci să le depoziteze la întâmplare a determinat Serviciul de Control Gospodărire Comunală din primărie să-şi intensifice acţiunile.
În apropierea Cimitirului Nord, la doar câţiva paşi de morminte, răsare zilnic câte un munte de gunoaie provenite din construcţii.
Situaţia este cunoscută de primărie, ai cărei angajaţi fac de gardă şi în timpul nopţii, alături de echipaje ale poliţiei şi jandarmeriei. Vinovaţii nu întârzie să apară, zilnic fiind sancţionate cel puţin trei persoane. Dan Dobrescu, şeful serviciului de specialitate din cadrul municipalităţii, a spus că amenda poate ajunge şi la 1.500 de lei pentru cei prinşi în flagrant.
Pe banii contribuabililor, maşinile Serviciului Public de Salubritate ridică reziduurile şi le transportă la groapa ecologică de la Mofleni. Situaţia trenează de câţiva ani, în ciuda eforturilor inspectorilor administraţiei locale.

Gunoaiele, prânzul pentru cai

„Chiar azi (luni-n.r.) am întocmit altă adresă către Jandarmerie, să ne ajute în acţiuni de acest gen. Pe cei prinşi îi amendăm, le explicăm că nu se cade să-şi arunce gunoaiele aiurea, pentru că nu e nimeni obligat să le ia după ei, însă situaţia se repetă“, a spus viceprimarul Gheorghe Nedelescu.
Luni, craiovenii care au trecut prin Parcul Corniţoiu, situat lângă Cimitirul Sineasca, au văzut un peisaj inedit. Câţiva cai, lăsaţi probabil la păscut, se înfruptau din grămezile de gunoaie care zăceau pe aleile parcului.
„Nesimţire! Doar asta pot să spun! Pentru câţiva lei pe care îi dai lunar la gunoaie, unii dintre noi se coboară la acest nivel şi vin să-şi arunce mizeriile în parc“, a spus Ionel Vîlcea.
Potrivit lui Dan Dobrescu, deşi parcul nu mai este domeniu public, cei care sunt prinşi că aruncă acolo gunoaie nu scapă de braţul lung al legii. „E păcat să le lăsăm acolo, pentru că devin focar de infecţie. Nu-l putem obliga nici pe proprietar să le ridice, că nu sunt ale lui. Aşa că facem o muncă în plus. Oamenii, în loc să arunce gunoaiele pe platforma special amenajată, le abandonează lângă bloc“, a încheiat Dobrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS