11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMariana Văduva se declară nevinovată

Mariana Văduva se declară nevinovată

La cel de-al doilea termen al procesului în care este judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, cadrul universitar Mariana Văduva a depus mărturie în faţa instanţei de judecată a Tribunalului Gorj.

GORJ. Cu toate că este acuzată de luare de mită, iar probele adunate de organele legii o incriminează, Mariana Văduva a negat orice acuzaţie la adresa sa. Profesoara a spus că expertiza efectuată la Bucureşti a resturilor bancnotelor adunate din foc nu a dovedit că era vorba despre bani, ci doar despre bucăţi de hârtie. „Nu este nimic real. Nu recunosc faptele aşa cum sunt descrise în actul de urmărire penală. Este vorba despre o înscenare“, a spus Mariana Văduva. Aceasta a mai povestit că studentul care i-a întins cursa a venit de două ori la uşa sa, însă de fiecare dată l-a scos afară. „Este adevărat că a venit la mine studentul respectiv, însă l-am dat afară. Venise să intervin atât pentru el, care spunea că nu apucase să înveţe, cât şi pentru încă vreo câteva persoane, tot studenţi cu care urma să am examen, fără a da însă vreun nume. Şi prima dată, dar şi a doua oară l-am scos afară şi i-am spus doar că ne vedem la examen“, a declarat Mariana Văduva. Femeia a mai spus că toate cele şapte plicuri de bani, despre care se vorbeşte în rechizitoriu, nu au existat. „La câteva zeci de minute de la plecarea studentului respectiv, în curtea mea a intrat un grup de oameni necunoscuţi şi m-am speriat, de aceea am închis uşile. Nu este adevărat că am strigat la sora mea să arunce plicurile în foc şi să le ardă, iar în ce priveşte existenţa banilor arşi, o arată inclusiv raportul de expertiză efectuat, în care se spune că nu au fost bani, ci nişte hârtii“, a declarat universitara.
În urmă cu câteva luni, aceasta a fost prinsă în flagrant de poliţişti şi procurori după ce a primit un plic cu o sumă importantă de bani de la un student.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU