14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljContre de partid la şedinţa prefecturii

Contre de partid la şedinţa prefecturii

Întâlnirea la care lunar sunt invitaţi şefii serviciilor deconcentrate din Dolj pentru a expune problemele cu care se confruntă în judeţ a fost ieri scena unor discuţii aprinse între directorii liberali şi democraţi.

Deşi pe ordinea de zi a şedinţei Colegiului Prefectural de ieri au fost trecute subiecte despre care nu se putea spune că vor încinge spiritele celor prezenţi, s-au găsit totuşi câţiva nemulţumiţi. Întâmplător sau nu, cei care au avut ceva de obiectat sunt membri marcanţi ai PNL şi PD. Pe tot parcusul şedinţei, liberalii au găsit câte ceva de comentat la adresa activităţii colegilor democraţi aflaţi la şefia altor deconcentrate. Primul care a scos sabia războiului a fost comisarul-şef al Gărzii de Mediu, liberalul Manu Costache, nemulţumit că nu a fost ajutat în acţiunile de ecologizare în pădurile din jurul Craiovei de nici un reprezentant al Direcţiei Silvice conduse de democratul Daniel Drâgnei. „Garda de Mediu nu e paznic în pădurile altora. În zilele libere de 1 mai am fost la pădure pentru acţiuni de ecologizare şi n-am văzut pe nimeni de la ocol. Ar fi bine să afle şi cei de la Direcţia Silvică faptul că pot primi şi ei amenzi. Ei ar trebui să semnaleze tăierea pădurii, dar o facem noi“, a spus Manu Costache.

Cotigă: „I-aş da afară pe toţi cei de la ANIF“

Următorul liberal care a criticat activitatea democraţilor a fost Silviu Cotigă, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă. Acesta a declarat că la Dăbuleni, protecţia muncii pentru cei care lucrează la sistemul de irigaţii Sadova-Corabia este la pământ şi că, dacă ar putea, ar demite toată conducerea Administraţiei Naţionale „Îmbunătăţiri Funciare“ sucursala Dunăre – Olt pentru aceste nereguli. „Dacă aş putea, i-aş da afară pe toţi cei de la ANIF. Nu mi-a plăcut ce este acolo şi mi se pare un fapt reprobabil să vezi acum urme de saci cu nisip pe care i-au folosit la inundaţiile de anul trecut“, a spus Cotigă. Ceea ce nu ştia directorul ITM Dolj este că, potrivit directoarei ANIF, democrata Daniela Prodan, la reabilitarea sistemului de irigaţii lucrează trei firme private care sunt responsabile pentru protecţia muncii propriilor angajaţi. „Fiind o staţie de reabilitare, lucrează trei firme acolo, iar protecţia muncii cade în sarcina fiecăreia dintre ele. Noi nu avem nici o legătură, ne ocupăm doar de întreţinere“, a spus Daniela Prodan.

Giugea i-a tăiat speech-ul lui Drăgancea

Cel mai năpăstuit dintre toţi directorii prezenţi la şedinţă a fost însă liberalul Sergiu Drăgancea, directorul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. După ce i-a cerut socoteală comisarului-şef al Gărzii de Mediu, Manu Costache, pentru neregulile semnalate de primarii comunelor în care sunt amplasate sonde PETROM, prefectul provenit din PD, Nicolae Giugea, l-a luat în colimator pe Drăgancea şi chiar i-a refuzat dreptul la cuvânt la sfârşitul şedinţei. „Aţi avut ocazia să spuneţi ce aveaţi de spus atunci când aţi luat cuvântul. Am întrebat dacă are cineva de comentat pe vreuna din teme şi nu aţi spus nimic. Unde aţi fost atunci?“, a spus prefectul către Drăgancea. Ulterior, Giugea a adăugat că a fost vizibil deranjat de atitudinea directorului APIA, care a ţinut secret până la şedinţă materialul pe care urma să îl prezinte. „Materialele pentru şedinţă ţi le dă direct la şedinţă, ce, sunt date ultrasecrete?! Atâta timp cât prefectura a sprijinit mereu această acţiune cu depunerea cererilor pentru subvenţii, mi se pare o atitudine cu totul şi cu totul anormală“, a spus Giugea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS