9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEchipă nouă la conducerea SNLO

Echipă nouă la conducerea SNLO

Preşedintele PD Gorj, Ionel Manţog, nu mai face parte din conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), postul acestuia nemairegăsindu-se în noua organigramă aprobată de Adunarea Generală a Acţionarilor.

Fostul secretar de stat Ionel Manţog, actualul lider al PD Gorj, nu mai este director economic al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat în urmă cu două zile noua organigramă a SNLO, fiind desfiinţată Direcţia Economică unde era şef Manţog.
În urma apariţiei noii structuri de conducere şi a altor direcţii, Consiliul de Administraţie a hotărât numirea unor noi directori în fruntea celor şase direcţii din care este compusă Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Noua echipă a primit şi girul Ministerului Economiei şi Finanţelor, condus de Varujan Vosganian. Din aceasta fac parte următorii: Dănuţ Pistriţu, director financiar-contabil, Grigore Dădălău, director comercial, Daniel Burlan, director tehnic, Liviu Tomescu, director cercetare-dezvoltare, Mihai Dafinoiu, director producţie, şi Cristi Popescu, director resurse umane-legislaţie.

Doi democraţi în conducere

Pe lângă cei şase directori, au mai fost numiţi în funcţie şi Ion Popescu, noul inginer-şef responsabil cu securitatea muncii, precum şi Iustin Moţa, şeful Departamentului Planificare-Dezvoltare. După cum a precizat directorul general al SNLO, Eugen Davidoiu, în urma modificării organigramei, Direcţia economică a fost împărţită în Direcţia Comercială şi Direcţia Financiar-Contabilitate, apărând astfel două noi structuri. Acestea au existat, de altfel, şi înainte de numirea la conducerea SNLO a democratului Daniel Burlan. Acesta din urmă se regăseşte şi în actuala structură de conducere, ca director tehnic, alt democrat cu care Eugen Davidoiu a ales să lucreze fiind Iustin Moţa.
În ceea ce îi priveşte pe directorii Dănuţ Pistriţu şi Grigore Dădălău, cei doi au făcut parte şi din echipa pesedistului Ion Vulpe, fiind preluaţi şi de către liberalul Tiberiu Trotea, care i-a urmat în funcţie lui Vulpe, dar schimbaţi ulterior de Burlan.
De asemenea, Liviu Tomescu, dar şi Daniel Burlan au fost directori şi pe vremea liberalului Trotea.

Oferte pentru Manţog şi Cosmin Popescu

Foştii secretari de stat, democraţii Ionel Manţog şi Cosmin Popescu, nu mai au legătură cu structura de conducere a SNLO. Şefii Societăţii Lignitului au precizat că aceştia vor fi ofertaţi pentru a ocupa posturi de conducere în cadrul unităţii sau la firme la care SNLO este acţionară: „Din câte am fost informat, ambii sunt în concediu.
Va exista o ofertă din partea noastră pentru Ionel Manţog în cadrul SNLO. Există şi posibilitatea unei oferte de director plin la una din societăţile unde noi suntem acţionari, respectiv MINPREST, MEDSERVMIN şi UEF Motru. Cosmin Popescu va primi o ofertă în cadrul SNLO sau într-o subunitate din minerit. Poate să fie şi în Baza de tratament de la Săcelu, că este cald acum. Consider că este o echipă de conducere echilibrată şi nu am ţinut cont de culoarea politică“, a declarat Eugen Davidoiu, directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Vosganian a numit un nou membru în AGA

Adunarea Generală a Acţionarilor a suferit, de asemenea, o modificare în ceea ce priveşte componenţa, locul democratei Gabriela Liao fiind luat de Radu Mironovici.
Noul membru al AGA a îndeplinit în anii ’90 funcţia de director general al Regiei Autonome a Lignitului, devenită Compania Naţională a Lignitului şi ulterior Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.
Radu Mironovici este unul dintre cei care au elaborat strategia energetică a SNLO şi este consultant al ministerului de resort pentru elaborarea strategiei energetice a României.
Aceasta a şi fost postată pe site-ul Ministerului Economiei şi Finanţelor, pentru a fi supusă dezbaterilor publice. Numirea lui Mironovici în AGA a SNLO a fost făcută prin ordin al ministrului Varujan Vosganian.

Fără schimbări în CA   

Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia a rămas neschimbat. Din acesta fac parte: Florin Stamate, Dumitru Bărăscu, Gheorghe Mitescu şi Valeria Nistor. Preşedinte al Consiliului de Administraţie este Eugen Davidoiu.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS