9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCampanie electorală la Sărbătoarea Narciselor

Campanie electorală la Sărbătoarea Narciselor

În localitatea Preajba, de lângă municipiul Târgu Jiu, s-a desfăşurat ieri Sărbătoarea Narciselor, devenită deja tradiţie. Anul acesta însă, mai mulţi tineri din cadrul Partidului Democrat Gorj au împărţit pliante pro-Băsescu.

GORJ. Mii de cetăţeni ai municipiului Târgu Jiu s-au adunat în poiana de la Preajba, unde i-au aşteptat concursuri de motocros, buggy-uri şi ATV-uri. Nu au lipsit micii, berea şi tiribombele, pentru ca distracţia să fie pe cinste. În mijlocul mulţimii de oameni veniţi să se distreze au putut fi întâlniţi şi câţiva tineri membri ai PD Gorj, care împărţeau pliante pro-Băsescu trecătorilor. „La referendumul din 19 mai votează NU demiterii preşedintelui Băsescu“, „Doar 322 au anulat votul a milioane de români“ şi „Singur nu-i pot învinge, am nevoie de votul tău“ au fost câteva dintre sloganurile inscripţionate pe pliante. Îmbrăcaţi în tricouri portocalii şi cu şepci pe care era sigla PD, tinerii s-au plimbat prin mulţime, dornici să împartă pliantele. „Este o acţiune care se desfăşoară în cadrul campaniei electorale pentru referendum. Lumea nu se supără când împărţim aceste plinate, unii vin şi ne mai cer şi ne spun că sunt cu Băsescu“, a spus Dan Avrămoiu, membru PD Gorj. „Astfel de acţiuni au loc şi în judeţ, trebuie să facem ceva ca preşedintele să-şi reia locul“, a adăugat tânărul.
Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a spus că este permis ca tinerii pedişti să împartă pliante, „deoarece ne aflăm în campanie electorală şi apoi la anul, pe vremea asta, va veni rândul candidaţilor la primărie să-şi facă publicitate“. Pliante au fost puse şi pe parbrizele maşinilor parcate.

Cârciumaru şi-a uitat acasă binoclul

Faimos pentru faptul că de câteva săptămâni îşi urmăreşte angajaţii cu binoclul, Florin Cârciumaru, edilul-şef al municipiului Târgu Jiu, a fost nevoit ca de Sărbătoarea Narciselor să folosească numai staţia de comunicare. „Am neglijat, l-am uitat. Deşi era foarte bine dacă îl luam, pentru că de aici, din deal, vedeam foarte bine în vale, în poiana unde se ţine sărbătoarea“, a declarat Cârciumaru.
Edilul a povestit că a primit binoclul cadou, de ziua sa, la Florii: „L-am primit de la un prieten din armată, este binoclu folosit în armată şi se vede la foarte mare depărtare cu el. I-am uimit pe angajaţi, că le spuneam ce făceau şi nu eram lângă ei. Se tot întrebau de unde ştiu. Stăteam în primărie, în birou, şi îi vedeam“, a afirmat Florin Cârciumaru. Folosirea binoclului este o soluţie pe cât de inedită, pe atât de folositoare. De Paşte, Cârciumaru a putut supraveghea mult mai uşor angajaţii care se ocupau de buna desfăşurare a lucrurilor din piaţa centrală, acolo unde s-a comercializat carnea de miel.
De Sărbătoarea Narciselor, la Preajba s-au strâns peste 1.000 de persoane. Tineri şi bătrâni, unii dintre ei îmbrăcaţi în costume populare, au petrecut toată ziua. „Am acest costum popular de peste 50 de ani, l-am purtat de când aveam 20 de ani. Când eram copil, la mama, aveam altul“, a afirmat Ion Stameş, de 71 de ani, din Preajba. Ana Ianu, de 76 de ani, din aceeaşi localitate, a venit şi ea la serbarea câmpenească în costum popular. „De când eram fată am costumul. L-am făcut cu mâna mea şi îl port la zilele de sărbătoare“. Fanfara şi Ansamblul Artistic „Doina Gorjului“ au cântat pentru cei prezenţi la Sărbătoarea Narciselor.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS