19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSlatioara, comuna-model

Slatioara, comuna-model

Gaze naturale, apa curenta, baza sportiva, sala de sport, sediu modern la primarie, scoli si camine culturale renovate, acestea sunt numai câteva dintre proiectele pe care Consiliul Local Slatioara – Olt si-a propus sa le duca la indeplinire in cursul acestui an. Daca la celelalte localitati din judet banii de la bugetul local abia ajung pentru pietruirea drumurilor sau pentru intretinerea cladirilor care fac parte din patrimoniul public, la Slatioara banii adunati la fondul de rulment in cursul anului trecut vor fi folositi anul acesta pentru investitii majore. Tinând cont de faptul ca suma strânsa de consiliul local depaseste sase miliarde lei vechi, consilierii si primarul au cazut de acord si au aprobat o lista lunga de achizitii publice pentru 2007. Pâna la sfârsitul anului, localnicii din Slatioara ar trebui sa traiasca in conditii europene. Cu retea de gaze naturale si apa, baza sportiva moderna, scoli si gradinite renovate, locuitorii comunei vor avea conditii de trai mai bune chiar decât ale celor din orase.


Alesii locali si-au propus sa incheie contracte cu Salubris, astfel incât oamenii sa nu mai arunce gunoiul la groapa din sat, care nu este ecologica. Atât oficialitatile, cât si oamenii care locuiesc in Slatioara si-au pus in gând sa aiba o comuna model. Sunt mândri ca au reusit sa atraga societati comerciale importante care au investit in comuna lor si le-au adus profit considerabil la buget. „Am reusit sa strângem, anul acesta, la fondul de rulment, 6,23 miliarde. Pe raza localitatii noastre sunt multe societati comerciale care au adus bani la buget. Vom incerca sa cheltuim aceste sume intr-un mod cât mai eficient, astfel incât in Slatioara sa se traiasca in conditii apropiate de cele din oras“, a spus Savu Ciocârlan, primarul comunei.


Unul dintre capitolele la care alesii locali nu s-au prea pus de acord a fost intocmirea unor proiecte de investitii cu bani de la Uniunea Europeana. In timp ce viceprimarul Cristian Ivan considera ca un proiect bine executat pentru realizarea unei retele de canalizare ar fi un mare câstig pentru comuna, primarul nu a luat, pâna acum, in calcul aceasta varianta. Lista achizitiilor publice si problema racordarii la reteaua de gaze naturale au fost discutate si aprobate in sedinta consiliului local desfasurata miercuri dupa-amiaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS