14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScorpion medaliat in Afganistan

Scorpion medaliat in Afganistan

Un scorpion rosu din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ Craiova, care desfasoara de peste trei luni misiuni de paza pentru asigurarea securitatii Bazei Aeriene Kandahar din Afganistan, a fost premiat in cadrul unui concurs de anduranta.


Caporalul Cristian Enescu a primit distinctia Dancon March, aceasta fiind o recunoastere a efortului si pregatirii intense pentru parcurgerea unui traseu de anduranta de aproximativ 23 de kilometri. Conform unui comunicat transmis din Afganistan de sublocotenentul Dan Nistor, ofiter la Biroul de relatii publice al Brigazii 2 Infanterie, concursul s-a desfasurat duminica, pe Baza Aeriana Kandahar, fiind organizat de fortele daneze dislocate in zona. Au participat 51 de militari, din opt tari, echipati in tinuta militara si având asupra lor armamentul individual, plus o ranita de 15 kilograme. Ei au avut de infruntat dificultatea si lungimea traseului, clima dificila si praful. Cristian Enescu a reusit sa parcurga cei aproximativ 23 de kilometri in doua ore si 18 minute, obtinând la categoria elita o diploma si o medalie.


Comandantul Detasamentului Scorpionilor Rosii din Kandahar, capitanul Marius Bumbac, l-a felicitat pe caporal pentru performanta obtinuta, prin care a demonstrat ca militarii craioveni sunt pregatiti sa faca fata cu succes si acestui gen de solicitari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS