14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSolemnitate, muzica populara si baloane la Târgu Jiu

Solemnitate, muzica populara si baloane la Târgu Jiu

Aproximativ 1.000 de persoane au participat ieri la manifestarile desfasurate in Piata Prefecturii din Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Nationale a României. Actiunile au fost deschise in jurul orei 10.00, prin intonarea Imnului National de catre fanfara orasului. Reprezentantii institutiilor publice, ai partidelor politice si cei ai organizatiilor apolitice au depus coroane de flori la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu. O delegatie din partea UDMR Gorj, in frunte cu presedintele Daniel Sorop, a depus o coroana pe care scria „Unitate in diversitate“. Unui soldat din cei care strajuiau la Mausoleul Eroinei de la Jiu i s-a facut rau si a fost scos din dispozitiv. Au urmat discursurile oficialitatilor, o slujba religioasa si un spectacol de muzica populara sustinut de Ansamblul folcloric „Doina Gorjului“, dupa care, la final, a avut loc defilarea trupelor militare. Doua „buchete“ de baloane in culorile drapelului României si cel al Uniunii Europene s-au inaltat catre cer, in aplauzele spectatorilor.


500 de portii de fasole


Toti participantii au fost invitati, dupa incheierea manifestarilor, la o portie de fasole cu cârnaciori si la o cana cu vin fiert la o terasa din apropiere. Organizatorii au pregatit 500 de portii. „Totul este extraordinar. Si fasolea, si vinul sunt foarte bune. Vinul parca e de Dabuleni. Totul a fost foarte bine organizat de Ziua Nationala“, a spus Gheorghe Constantin, de 58 de ani.


Seara, primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a aprins instalatia de lumini din centrul orasului, montata special pentru sarbatorile de iarna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS