14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProtest japonez in invatamântul doljean

Protest japonez in invatamântul doljean

Greva japoneza a cuprins, de ieri, intregul invatamânt doljean. Dupa sindicalistii USII Dolj, si dascalii membri SIP au hotarât sa astepte votul parlamentarilor in greva japoneza.


Dupa ce joi numai o parte din profesorii doljeni au intrat in greva japoneza, de ieri, intreg invatamântul doljean a inceput protestul in tacere. Cu toate ca ministrul finantelor si cel al educatiei au anuntat inaintea dezbaterilor la Legea bugetului pe 2007 ca guvernul a aprobat majorarea salariilor cadrelor didactice cu 22% si a fost de acord cu transferarea a 420 de milioane de la cheltuielile de capital la fondul de salarii, sindicalistii doljeni au anuntat ca vor continua protestul pâna când parlamentarii vor vota majorarea. „Continuam actiunile de protest prin greva japoneza si strângere de semnaturi pentru demiterea ministrului Hardau si blocarea examenelor finale pâna când se va vota bugetul. Nu avem incredere in clasa politica si in ministrul Mihail Hardau care are o atitudine cameleonica“, a spus Constantin Rada, presedintele Uniunii Sindicatelor Independente din Invatamânt (USII) Dolj.


Sa dam mâna cu mâna in greva japoneza


Si profesorii din Sindicatul Invatamântului Preuniversitar (SIP) Dolj, filiala Federatiei „Spiru Haret“ au intrat in greva japoneza, manifestându-si astfel scepticismul in privinta deciziei guvernului de majorare a salariilor. „Si sindicalistii nostri au intrat in greva japoneza dupa ce ministrii au anuntat ieri majorarea salariilor, pentru ca acest lucru nu ne multumeste si nu avem incredere in aceasta schimbare. Guvernul a incalcat legea prin modificarea Legii invatamântului printr-o ordonanta de urgenta ca sa nu ni se acorde 6% din PIB. In paralel cu greva japoneza continuam si strângerea de semnaturi pentru blocarea examenelor finale“, a explicat Constantin Lungulescu, vicepresedintele Sindicatului Invatamântului Preuniversitar (SIP), filiala Federatiei „Spiru Haret“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS