20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum sa-ti mentii relatia vie

Cum sa-ti mentii relatia vie

Dragostea se reinnoieste permanent si, cu cât avem grija sa o facem mai frumoasa, cu atât noutatea ei este mai binefacatoare pentru relatia noastra. Trebuie mereu sa cautam acel lucru care poate mentine relatia vie.


Cum fiecare om este unic si fiecare are limbajul sau diferit de iubire, cu siguranta ca exista si diferite moduri de exprimare a sentimentelor sau trairilor. Modurile prin care ajuti relatia sa fie mereu proaspata sunt mici declaratii de dragoste. Ele pot fi simple cuvinte, dar pentru partener inseamna foarte mult sau pot fi mici cadouri si acte de tandrete. De exemplu: oferitul florilor. Dintr-un gest normal, acesta poate deveni simbolul afectiunii ce o purtati pentru partener. Stabiliti o zi pe saptamâna in care sa primeasca flori la locul de munca sau acasa, printr-un curier. Chiar nu conteaza marimea buchetului. Imaginati-va surprinderea partenerei când si saptamâna viitoare va primi inca un buchet si apoi nerabdarea cu care va astepta saptamâna urmatoare, intrebându-se ce flori va mai primi. Nu-i trimiteti numai flori, ci si mici scrisori prin care sa ii spuneti cât de mult inseamna el sau ea pentru dumneavoastra. Un bilet strecurat in poseta sau in servieta de la serviciu ii poate insenina ziua. Scrieti pe acele bilete sau scrisori lucruri placute, multumiri, poate chiar poezii. Tot ce simtiti trebuie impartasit! O doamna povestea cât de bine se intelege cu sotul ei acum când au invatat cum sa se surprinda unul pe celalalt. Singurele lucruri de care este nevoie sunt creativitatea si multa dragoste.


Gasiti moduri inedite pentru a va face fericit partenerul


Alt mod pentru a insenina ziua partenerului este acela de a-i cumpara cadouri. Nu este nevoie de lucruri scumpe, ci de mici atentii personalizate sau oferite intr-un mod amuzant. O domnisoara povestea cum i-a oferit prietenul sau inelul de pe deget: stateau amândoi intinsi in pat, discutând, ea in bratele lui. Tot auzea un fosnet sub perna. Partenerul ei se tot juca. Indignata, ea s-a intors, intrebându-l ce tot face acolo, si a descoperit inelul, obiectul cu care partenerul se juca de fapt. A sarit in sus de bucurie. Gasiti moduri inedite pentru a va face fericit partenerul!


Un mic dejun in pat il va surprinde pe partener


Oamenii pretuiesc tot ce e facut cu atentie si dragoste si, desi suna aproape banal, o prajitura facuta special pentru el poate aduce raze de soare in relatia dumneavoastra. La fel si un bilet la teatru sau la un concert. Tot un mod de a va arata iubirea simplu si eficient, la indemâna dumneavoastra, sunt post-it-urile lipite pe frigider sau pe oglinda de la baie, in care sa scrieti mesaje scurte si dragute.


Un mic dejun in pat duminica sau poate doar modificarea ritualului cafelei de dimineata, iar daca ea va face cafeaua, o puteti surprinde si rasfata trezindu-va mai devreme si oferindu-i cafeaua deja facuta. Un e-mail atunci când simtiti nevoia sau un mesaj pe telefonul mobil sigur nu vor trece neapreciate. Chiar si oferindu-va disponibilitatea de a o insoti la piata sau la cumparaturi duminica reprezinta un gest prin care va puteti mentine iubirea vie. Un album plin cu fotografiile voastre, de asemenea, va aduce zâmbetul pe fata partenerului. Toate lucrurile care va fac pe amândoi fericiti pot fi infaptuite. Poate o excursie neasteptata undeva va aduce in relatie lumina.


Orice gest venit din inima va mentine relatia de iubire


Cautati sa incercati sa râdeti cât mai mult cu partenerul! Faceti lucruri copilaresti, cumparati baloane si surprindeti-va partenerul. O invitatie la plimbare cu masinute, mersul la circ, un picnic intr-un loc neconventional. Glumele, bancurile, intâmplarile amuzante povestite atunci când este cazul reimprospateaza relatia, o fac mai frumoasa si va simtiti mai apropiati de partener. Nu conteaza ce mijloace folositi pentru a va surprinde iubitul sau iubita. Conteaza ca ele sa vina din inima. Orice gest de iubire, mai mic sau mai mare, va fi o investitie cu multa tandrete, zâmbet si iubire pentru a putea pastra mereu vie relatia de iubire.


Material realizat in colaborare cu Gina Chiriac, psihoterapeut la Centrul de Sanatate „Sf. Grigorie Decapolitul“, din Craiova, situat in incinta Liceului de Chimie, telefon: 0744545352

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS