9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul Pasare va fi cercetat in libertate

Primarul Pasare va fi cercetat in libertate

Procurorii gorjeni nu au solicitat instantei de judecata mandat de arestare preventiva pentru Vili Pasare, primarul comunei Dragotesti si presedintele PNG Gorj, care a fost retinut miercuri seara sub acuzatia de luare de mita, in urma organizarii unui flagrant.


Vili Pasare a fost dus ieri in jurul prânzului, la Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj pentru a fi audiat, dupa ce a petrecut noaptea in arestul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj. Procurorii au hotarât sa nu solicite instantei de judecata mandat de arestare preventiva, iar primarul Pasare va fi cercetat in stare de libertate. „Am luat aceasta masura preventiva pentru ca am considerat ca poate fi cercetat in stare de libertate, nu exista pericolul ca Vili Pasare sa se sustraga cercetarii penale. Nu va avea voie sa paraseasca tara“, a declarat Emil Mota, prim-procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj. Intrebat daca este vinovat, Vili Pasare a declarat: „Am fost ridicat de la masa pentru o invitatie la nunta. E o inscenare rusinoasa si sunt nevinovat“.


Anchetatorii spun ca au probe elocvente impotriva lui Pasare


Potrivit procurorului Gheorghe Constantinescu, cel care instrumenteaza cazul, flagrantul organizat miercuri seara este cea mai importanta proba, care a dus la retinerea primarului Pasare, presedinte interimar al PNG Gorj: „Avem inregistrari, casete, dovezi din care reiese ca in alte imprejurari Vili Pasare a pus mâna pe bani care nu i se cuveneau“.


Flagrant cu politistul la masa


Flagrantul organizat primarului comunei Dragotesti, Vili Pasare, a avut loc miercuri dupa-amiaza, intr-un restaurant din centrul municipiului Târgu Jiu. Conform martorilor din restaurant, primarul Pasare se afla la o masa impreuna cu alte câteva persoane: sotia, cumnatul, un jurnalist, presedintele unei organizatii locale a PNG, alt membru PNG, si Alexandru Gridan, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Gorj, lucru confirmat si de comandantul adjunct al IPJ Gorj, Ion Voinescu.


Operatiunea vine la scurt timp dupa ce autoritatile au decis inchiderea a cinci depozite de fier vechi care functionau pe raza comunei Dragotesti. Politia a informat, la sfârsitul saptamânii trecute, ca administratorilor societatilor respective li s-au inmânat hotarârea Consiliului Local Dragotesti si dispozitia primarului privind retragerea autorizatiilor de functionare pentru firmele STANFLORI SRL, ARTMOBCOR SRL, STEFANO DIRARI SRL, SAKISS PROD SRL si ADMARI PROD SRL. Conform politiei, societatile in cauza incalcau prevederile legale.


Prefectul de Gorj, Stefan Popescu Bejat, a spus ca primarul Pasare a solicitat retragerea avizului de functionare pentru depozitele de fier vechi: „Exista o solicitare depusa de primarul comunei Dragotesti prin care solicita retragerea avizului de functionare a depozitelor de fier vechi. Avizul final il va da prefectura, in baza autorizatiilor emise de mai multe institutii ale statului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU