9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtentat sirian la muraturile oltenesti

Atentat sirian la muraturile oltenesti

Politistii doljeni au reusit sa inchida, duminica, o fabrica clandestina de otet alimentar si bauturi racoritoare, confiscând peste 6.000 de litri de astfel de produse, din care 3.800 de otet contrafacut, dar si 6.200 litri de acid acetic.


Khaddour Nizar, de 43 de ani, cetatean sirian, a fost prins duminica in flagrant de ofiterii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, dupa ce a fost „filat“ circa zece zile, in timp ce aproviziona mai multe societati comerciale din Craiova cu otet „Nizar“, produs pentru care nu are licenta de fabricare. Oamenii legii doljeni au stabilit ca otetul a fost produs de SC NIZAR SRL, firma administrata de sirian, cu ajutorul unei instalatii artizanale amplasate in comuna doljeana Cotofenii din Fata. In urma controlului la fabrica de otet s-a constatat ca sirianul Nizar mai producea otet marca „Bachus“ si bauturi racoritoare fara licenta de fabricare. „Am fost sesizati despre existenta unor cantitati mari de otet contrafacut pe piata, iar informatiile ne-au parvenit de la societatea care produce otetul «Bachus», dar si de la craiovenii nemultumiti de calitatea produsului cumparat. Dupa o perioada de supraveghere, ieri (duminica – n.r.) cetateanul sirian a fost prins in flagrant in timp ce aproviziona mai multe societati din municipiu cu otet pentru care nu detinea licenta de fabricare“, a declarat subcomisarul Leonard Bandoi, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj.


Mii de litri de otet si sucuri confiscate


In urma controlului efectuat de politisti la fabrica lui Nizar, reprezentantii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si cei ai Directiei Sanitar-Veterinara Dolj au ridicat in vederea confiscarii 3.800 de sticle de un litru de otet alimentar purtând etichete „Bachus“, 2.579 de litri de otet cu etichete „Nizar“, 1.100 litri sucuri marca „Succes“ si 6.230 de litri de acid acetic, materia prima pentru fabricarea otetului. Numai din acidul acetic confiscat se puteau produce 62.000 de litri de otet, câstigurile pentru sirian fiind enorme. De asemenea, au mai fost gasite 40.000 de peturi de un litru si 3.600 de peturi de trei litri, folosite pentru imbutelierea produselor. Din primele cercetari s-a stabilit ca omul de afaceri sirian nu detinea licente pentru otetul „Nizar“ si sucul „Succes“, iar otetul marca „Bachus“ era contrafacut. S-a mai stabilit ca toti muncitorii din fabrica patronata de sirian nu erau angajati legal si ca o serie de actiuni de vânzare nu au fost inregistrate in actele contabile.


Pe numele lui Khaddour Nizar s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de contrafacere a unei marci, punere in circulatie fara drept a unui produs purtând o marca similara cu o marca inregistrata, concurenta neloiala si evaziune fiscala.


Oamenii legii urmeaza sa stabileasca clientii care cumparau produse de la Nizar pentru ca acestea sa fie retrase de pe piata. Pentru ca otetul si sucul erau produse sintetic, se va stabili in urma expertizelor biochimice si daca produsele introduse pe piata doljena de sirian sunt sau nu daunatoare consumului cetatenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII