9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPragurile de sol cedeaza

Pragurile de sol cedeaza

Pragurile de sol montate de Primaria Craiova pe strazile din municipiu au inceput sa cedeze la scurt timp dupa ce au fost amplasate, acestea fiind distruse de masinile de mare tonaj.


Primele „victime“ s-au inregistrat pe strada Calea Bucuresti, in zona Plaiul Vulcanesti, unde pragurile au fost pur si simplu smulse de masinile de mare tonaj. Conform reprezentantilor primariei, zonele in care se amplaseaza aceste praguri sunt cele cu trafic intens de autoturisme si pietoni, dar si cele in care s-a inregistrat un numar mare de incidente rutiere. „Cunoastem situatia pragurilor de pe Calea Bucuresti care nu au facut fata traficului greu intens. Cele de acolo au fost montate la recomandarea Politiei Rutiere, pentru ca in acea zona este pericol de accidente“, a declarat Adriana Motocu, director executiv la Directia Tehnica, Investitii si Gospodarire Comunala din cadrul Primariei Craiova.


Pierderi de milioane


Reprezentantii primariei mai spun ca pragurile de sol de pe Calea Bucuresti care au fost distruse de tiruri nu vor fi inlocuite cu altele din acelasi material pentru ca nici acelea nu vor rezista. O solutie ar fi ca limitatoarele de viteza sa fie confectionate din mortar asfaltic, un material mult mai dur si mai rezistent in conditii de trafic greu.


Cu pragurile distruse de tiruri primaria a risipit din portofelul cetateanului câteva zeci de milioane de lei, pentru ca un metru liniar de prag costa 3.180.000 de lei fara TVA. Numai anul acesta s-au cheltuit 377.570.000 de lei pentru montarea pragurilor de sol. Conform reprezentatilor primariei, celelalte praguri amplasate in Craiova nu au fost deteriorate. Soferii trebuie sa incetineasca la trecerea peste cele trei praguri ramase pe Calea Bucuresti, la cele de pe strazile Macedonski, Fratii Buzesti, Brestei, Gheorghe Chitu, bulevardul 1 Mai, strada Unirii, in Bariera Vâlcii si pe strada Matei Basarab.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII