17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCanicula isi face de cap

Canicula isi face de cap

Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile continua sa produca victime in rândul persoanelor vârstnice, dar si intârzieri foarte mari ale trenurilor.


Din cauza caniculei, toate trenurile circula cu restrictii de viteza, spre disperarea calatorilor. La aproape 40 de grade Celsius in aer, temperaturile inregistrate la nivelul sinei de cale ferata ajung la peste 60 de grade Celsius. In aceste conditii, circulatia garniturilor de tren se desfasoara cu limitari de viteza, mai ales dupa-amiaza. „Pâna in acest moment nu a fost anuntata nici o intârziere. Abia de acum trenurile vor incepe sa soseasca cu intârziere din cauza caldurii. Pentru siguranta circulatiei, toate trenurile vor circula cu 70 de kilometri pe ora“, a declarat Cristina Mihaiu, informator calatori Gara Craiova. Spusele Cristinei Mihaiu au fost confirmate de tabela garii, Rapidul 693 care trebuia sa soseasca de la Bucuresti la ora 15.30 prezenta o intârziere de 30 minute, iar pentru Rapidul 10022 dinspre Târgu Jiu era anuntata o intârziere de zece minute. Cei mai afectati de intârzieri sunt calatorii, care trebuie sa suporte zeci de minute canicula in asteptarea trenurilor. „Pentru trenul meu am vazut ca s-a afisat o intârziere de 30 de minute, dar cred ca o sa dureze mai mult. Sunt nevoita, altfel nu as circula cu trenul pe caldura asta, când te coci si in gara, si in tren“, a spus Maria Georgescu.


Ambulanta a suplimentat masinile


Serviciul de Ambulanta Dolj a inregistrat ieri, pâna la ora 16.00, 60 de solicitari, din care trei au fost cazuri de lipotimie. „Pâna acum am fost solicitati sa intervenim in trei cazuri de lipotimii cauzate de canicula. Un caz s-a inregistrat in cartierul Valea Rosie, unul in localitatea Isalnita, iar ultimul la Castranova. Cele trei persoane care au solicitat ambulanta sunt in vârsta“, a declarat Aurelia Partenie, operator in cadrul Serviciului de Ambulanta Dolj. Ambulantieirii doljeni au pus duminica la dispozitia cetatenilor 12 masini, cu trei mai multe decât in zilele obisnuite, si noua asistenti, fiind pregatiti sa faca fata unui numar mare de solicitari. Medicii doljeni innoiesc recomandarile pentru persoanele vârstnice, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice. Acestia trebuie sa evite deplasarile in aer liber si sa nu frecventeze locurile aglomerate. Atunci când este necesara expunerea la soare, se recomanda sa fie folosite mijloace de protectie ale corpului – palarii, umbrele, ochelari de soare, imbracaminte subtire. De asemenea, este indicat sa fie crescut consumul de lichide la doi – patru litri pe zi.


Meteorologii au anuntat ca pâna marti temperaturile vor depasi 30 de grade, in zonele de câmpie ajungând chiar la 35-36 de grade. Sunt anuntate zile toride, iar de naduf nu vom scapa nici noaptea, pentru ca mercurul termometrelor nu va scadea sub 20 de grade Celsius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS