11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProfilaxie SIDA cu... bomboane

Profilaxie SIDA cu… bomboane

Pentru a convinge tinerii sa nu aiba relatii sexuale intâmplatoare, Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a recurs la o noua strategie. Tinerii sunt invitati de voluntari – special pregatiti pentru programul de prevenire – sa participe la diverse jocuri pe teme de prevenire a infectiilor cu transmitere sexuala.


Combaterea bolilor cu transmitere sexuala cu ajutorul bomboanelor este unul dintre jocurile care in opinia MSP ar putea sa aiba mare succes in rândul copiilor si adolescentilor. Participantii primesc câte o punga de bomboane cu ambalaj de aceeasi culoare (doar unul va avea bomboane in ambalaj de alta culoare) si li se cere sa schimbe bomboane intre ei. Exceptie vor face doar cei care vor gasi in pungi alaturi de bomboane si un cartonas pe care scrie ca nu au voie sa schimbe bomboane. La sfârsitul jocului fiecare se va pricopsi cu câte o bomboana de alta culoare in punga in afara celor care nu au schimbat bomboane intre ei si a celor care au avut litera „P“ pe cartonasul din punga. Interpretarea este pe intelesul copiilor. Cel care avea bomboane de alta culoare era o persoana infectata (infectie cu HIV sau altele cu transmitere sexuala) care a reusit sa transmita virusul tuturor celor cu care a intrat in contact, in timp ce „P“-ul de pe cartonas reprezenta un prezervativ care l-a protejat pe posesor de infectare.


Jocurile vor ajunge in stranduri si unitati militare


In judetul Dolj s-au organizat deja caravane prin intermediul carora voluntarii (elevi de liceu) vor antrena copii si tineri din mai multe localitati doljene in astfel de jocuri. In luna august caravana va ajunge in Bucovat, Isalnita, Podari, strandurile din Craiova si in tabara de vara de la Calafat, iar in septembrie la Tuglui, Teasc, Calopar, Robanesti si in unitatile militare din tot judetul. Toti participantii vor fi premiati. Campania „SECS“ se deruleaza sub indrumarea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, in cadrul programului de combatere a HIV/SIDA si a altor infectii cu transmitere sexuala, si a fost finantat de Banca Mondiala si Fondul Global de combatere a HIV/SIDA, TBC si malariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS