11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOvidiu Tender, pus in libertate

Ovidiu Tender, pus in libertate

Tribunalul Municipiului Bucuresti a respins cererea procurorilor DIICOT de a prelungi cu 30 de zile mandatul de arestare preventiva emis pe numele omului de afaceri Ovidiu Tender. Drept urmare, Ovidiu Tender urma sa fie eliberat ieri-noapte, la ora 24.00, când expira mandatul pe baza caruia a fost arestat preventiv.


Dupa o zi extrem de tensionata, instanta a respins ca nefondata cererea procurorilor de prelungire a mandatului. Dezbaterea dosarului a inceput cu discutarea unor exceptii ridicate de avocati. A urmat discutarea cererii de recuzare a procurorului Iulia Ciolca, acuzata de aparare ca ar fi solicitat ieri desemnarea unui avocat din oficiu pentru Tender. Procurorul Iulia Ciolca a declarat recurs verbal si a anuntat ca va depune, in urmatoarele 24 de ore, recursul scris. Avocatul lui Tender, Gheorghita Mateut, a declarat ieri, dupa ce instanta a anuntat apropiata eliberare a timisoreanului, ca victoria ii apartine in egala masura si deputatului Victor Ponta, intrucât cei doi formeaza „o echipa“.


Ovidiu Tender, Marian Iancu si Corneliu Iacobov sunt acuzati de procurorii DIICOT ca au constituit un grup de criminalitate organizata care avea ca scop obtinerea de profituri frauduloase si falimentarea societatii Carom. Cei trei oameni de afaceri ar fi pagubit statul, in opinia procurorilor, in dosarul RAFO – Carom, cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi. Ovidiu Tender a fost reprezentat la bara, ieri, de profesorul Gheorghita Mateut, care s-a intors urgent de la Cluj, dupa ce judecatorul l-a respins de doua ori pe Victor Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS