17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFemeile au nevoie de monogamie

Femeile au nevoie de monogamie

Desi casatoria in societatea occidentala a devenit un fel de inutilitate, din punct de vedere legal, majoritatea femeilor au ambitia s-o duca la capat. 91 la suta dintre cupluri se casatoresc, la un moment dat. Si aceasta deoarece, pentru o femeie, casatoria este un fel de declaratie facuta lumii ca exista un barbat (cel putin) care o considera „speciala“ si intentioneaza sa aiba o relatie monogama cu ea.


Acest sentiment de a fi „speciala“ are un efect extraordinar asupra actiunii chimice din creierul femeii, lucru ce a putut fi demonstrat prin cercetari care au aratat ca orgasmul femeii este de cinci ori mai activ in patul conjugal si de doua pâna la trei ori mai activ intr-o relatie monogama.


Cei mai in vârsta considera ca tinerii socotesc casnicia drept o institutie depasita, demodata. Potrivit site-ului eva.ro, un sondaj facut in 1998 pe 2.344 de barbati si femei, studenti, intre 18 si 23 de ani, a aratat insa ca lucrurile nu stau deloc asa. Când s-a pus problema unei implicari profunde, 84 la suta dintre femei, comparativ cu 70 la suta dintre barbati au spus ca se vor casatori intr-o buna zi. Numai cinci la suta dintre barbati si doi la suta dintre femei au considerat casnicia un lucru depasit moral.


Prietenia se pare ca este mai importanta decât relatia sexuala pentru 92 la suta din componenta ambelor sexe. Dintre femeile de 40 de ani, 28 la suta au spus ca ar pune capat casniciei, iar 11 la suta dintre cele de 60 de ani si-au exprimat aceeasi opinie. Toate acestea arata ca o femeie, cu cât este mai tânara, cu atât devine mai dura când vine vorba de un barbat care o inseala. Fidelitatea este extrem de importanta in sistemul de valori al unei femei tinere, ca si monogamia, de altfel.


Aceasta este o diferenta pe care barbatii nu o vor intelege prea curând. Ei considera ca un flirt nu le poate afecta in nici un fel relatia, pentru ca lor nu le este greu sa desparta, in mintea lor, sexul de iubire.


Pentru femei insa sexul si iubirea se impletesc. O legatura sexuala cu o alta femeie poate fi considerata ca o tradare absoluta si un motiv suficient pentru a pune capat relatiei matrimoniale.


De ce evita barbatii implicarea


Un barbat casatorit sau care are o relatie pe termen lung este intotdeauna preocupat in taina de faptul ca burlacii se distreaza mai bine si fac sex mai des. El isi imagineaza petrecerile patimase ale prietenilor si vecinilor celibatari, viata lor plina de aventura, fara implicare serioasa, cu jacuzzii pline de supermodele goale pusca. Se teme ca a ratat sansa, ca o asemenea viata a trecut pe lânga el fara sa apuce sa profite. Nu mai conteaza ca atunci când era burlac nu s-a confruntat cu asemenea situatii niciodata. Uita serile in care statea singur si mânca pateu sau fasole la conserva, uita refuzurile umilitoare din partea femeilor in fata prietenilor la petreceri si perioadele lungi fara sex. Dar, cu toate acestea, barbatul insurat nu se poate abtine sa nu se gândeasca la faptul ca o implicare serioasa intr-o relatie este egala cu o ratare. Dar daca intr-adevar casnicia esueaza atât de des, de ce atâtia dintre noi continua sa se casatoreasca? De ce nu traim pe cont propriu sau cu familia ori prietenii si sa avem aventuri doar când avem chef? Exista doua raspunsuri. Mai intâi, o casnicie fericita, stabila continua sa fie modul cel mai sigur de a creste copii fericiti si sanatosi. In al doilea rând, casnicia are un efect calmant extraordinar. Intr-o lume in care viata este traita in viteza, casnicia poate functiona in cel mai bun caz ca un fel de cort in vreme de furtuna, un loc de odihna in care partenerii isi revin dupa stresul cu care se confrunta zilnic – un loc de relaxare in care amândoi se simt „acasa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS