9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimavara, sezonul incendiilor

Primavara, sezonul incendiilor

Pompierii doljeni din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Oltenia“ au fost solicitati luni pentru stingerea a trei incendii. Doua dintre ele au fost provocate de focul aprins pentru arderea unor resturi menajere, ramase in urma curateniei de primavara.


A dat foc la o jumatate de tona de carbuni


In jurul orei 13.30, Detasamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospeciala pentru stingerea unui incendiu izbucnit intr-o plantatie de vie care ii apartine lui Ion Stanciu, din comuna Cârcea. A fost mistuita de flacari vegetatia uscata de pe o suprafata de aproximativ 4.000 mp. Incendiul a fost provocat de Maria Stanciu, sotia proprietarului viei, care lasase nesupravegheat focul facut pentru arderea unor resturi menajere. Ion Stanciu a reusit sa salveze de la distrugere plantatia de vita-de-vie invecinata, dar s-a ales cu arsuri de gradele II-III la piciorul stâng.


Tot din cauza unui foc nesupravegheat a fost mistuita de flacari, luni dupa-amiaza, magazia in care bailesteanca Ioana Sandu avea depozitate aproape 500 kg de carbuni. Nora femeii, Florina Sandu, facuse focul in curte chiar lânga magazie, pentru a arde resturi de vegetatie uscata, iar flacarile s-au propagat si la hambarul din lemn. Doar interventia pompierilor din Bailesti a facut posibila evitarea extinderii foculului si la casa.


In comuna Cotofenii din Dos, Detasamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit, in aceeasi zi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Grigore Baluta. Au ars un adapost de animale si aproximativ 200 kg de fân. Pompierii au stabilit ca focul pornise de la o tigara aruncata la intâmplare de o persoana care a trecut pe strada, prin apropierea hambarului lui Baluta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS