17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinciunile barbatilor, detectate dintr-o privire

Minciunile barbatilor, detectate dintr-o privire

Intr-o incapere in care se afla 50 de cupluri, unei femei obisnuite ii trebuie sub zece minute pentru a analiza relatia din fiecare cuplu.


Când o femeie intra in incapere, capacitatile sale senzoriale net superioare ii dau posibilitatea sa identifice rapid cuplurile care se inteleg, care s-au certat, cine cui ii face avansuri si care sunt femeile care ii pot deveni prietene sau, dimpotriva, rivale.


Când un barbat intra intr-o asemenea incapere, situatia este total diferita. Barbatii analizeaza locul, evalueaza de unde ar putea veni un potential atac si pe unde ar putea sa scape. Apoi, cauta chipuri cunoscute sau posibili dusmani, dupa care isi fixeaza atentia asupra felului in care este impartita camera. Gândirea lor logica va inregistra exact lucrurile care trebuie inlocuite sau reparate, cum ar fi un geam spart sau un bec ars. Intre timp, femeile au analizat chipurile din incapere si „banuiesc“ exact eventualele idile.


De ce barbatii nu le pot minti pe femei


Studiul limbajului trupului a aratat ca, in comunicarile dintre oameni, mimica, gesturile au o importanta situata intre 60 si 80 la suta din nivelul impactului mesajului, in vreme ce sunetele de orice fel reprezinta doar intre 20 si 30 la suta. Restul de 7-10 la suta sunt cuvintele. De aceea, majoritatea barbatilor au probleme atunci când intentioneaza sa le minta pe femei, mai ales când li se adreseaza direct, deoarece gesturile ii tradeaza. In schimb, femeilor le este relativ usor sa-i minta pe barbati când se afla fata in fata, pentru ca ei nu sunt dotati cu sensibilitatea necesara pentru a detecta inadvertentele dintre mimica si explicatii.


Material realizat in colaborare cu Cristian Sandulescu, psihoterapeut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS