14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArestari pentru lipsire de libertate

Arestari pentru lipsire de libertate

Antonio Ion Iancu, zis Nicolas, de doi ani si opt ieri, baietelul care a disparut de acasa in cursul zilei de vineri, a ajuns ieri in bratele mamei sale. Politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Dolj, cu ajutorul colegilor din Caransebes, au reusit sa o aduca la Craiova pe Florica Viasu, de 17 ani, din Caransebes care, impreuna cu Marinela Ghinga, de 17 ani, din comuna Iratosu – Arad, sunt responsabile de disparitia baietelului. Oamenii legii au avut initial mai multe ipoteze cu privire la scopul pentru care a fost luat copilul, de la vânzare, vânzare de organe – dupa cum afirma mama sa, folosire pentru cersetorie, pâna la sensibilizarea clientilor celor doua tinere, acestea fiind cunoscute pentru activitatile lor din parcarile de tiruri. Cu toate acestea, cele doua tinere sunt cercetate doar pentru lipsire de libertate, fapta pedepsita cu inchisoare de la sapte la 15 ani.


Firul evenimentelor


Disparitia lui Antonio Ion Iancu a fost anuntata sâmbata dimineata, in jurul orei 10.30, familia acestuia declarând ca baietelul a disparut in cursul zilei de vineri. „Vineri, am plecat sa adun sticle, ca sa fac rost de bani pentru copii. Când m-am intors, pe la ora 16.00, nu l-am mai gasit pe Nicolas si am inceput sa-l caut. O femeie de la magazin mi-a zis ca l-a vazut cu doua fete cu fuste scurte si mi-am dat seama ca sunt femei din alea, stradale, care lucreaza la pod. L-am cautat pâna sâmbata, dupa care m-am dus la politie, pentru ca nu l-am mai gasit“, a povestit Emilia Iancu, mama lui Nicolas.


Oamenii legii au demarat cercetarile si au aflat ca micutul fusese vazut in cursul zilei de sâmbata pe strada Romul, insotit de doua tinere care incercau sa-l imbrace in graba cu haine noi. Politistii l-au dat in urmarire generala cu ultimele semnalmente de care dispuneau, iar duminica, in jurul orei 12.00, a fost identificat pe raza localitatii doljene Filiasi, insotit de Marinela Ghinga. Tânara a fost condusa la politie, unde a recunoscut ca a luat copilul de pe o strada din Craiova, dar la ideea unei prietene din Caransebes, Florica Viasu. Nicolas a fost prezentat medicului legist care a stabilit ca acesta nu a fost agresat sexual sau fizic. In urma unei actiuni a politistilor din Caransebes, Florica a fost gasita intr-o parcare din localitate si trimisa la Craiova pentru a raspunde intrebarilor ofiterilor doljeni.


De la disparitie la rapire


Oamenii legii doljeni nu au incheiat inca cercetarile si nu exclud nici o varianta in ceea ce priveste motivul rapirii baietelului. Pe lânga cele doua posibilitati de care se temea mama lui Nicolas – vânzarea copilului si donarea de organe, politistii nu exclud nici varianta folosirii micutului in scopul cersetoriei sau a impresionarii soferilor de tir, clientii celor doua tinere.


„Deocamdata, am plecat de la declaratiile celor doua minore, care nu sunt foarte coerente. Urmeaza sa extindem cercetarile si sa stabilim scopul exact pentru care femeile au luat copilul“, a declarat comisar-sef Nicusor Badea, adjunctul sefului IPJ Dolj.


Florica si Marinela arunca vina una asupra alteia, insa fiecare are un motiv pentru care a luat copilul. Florica spune ca nu mai poate avea copii si s-a gândit sa-l ia pe Nicolas pentru a avea grija de el, insa aceasta declaratie nu este crezuta de politistii doljeni, care spun ca e greu sa ingrijesti un copil traind in parcari. Marinela a afirmat ca i s-a facut mila de micut când l-a vazut dezbracat pe strada si l-a luat pentru a avea grija de el. Pe de alta parte, Florica spune ca a decis sa ia copilul pentru ca si ea a trait in aceleasi conditii.


Florica Viasu si Marinela Ghinga au fost prezentate in cursul zilei de ieri la Tribunalul Dolj. Magistratii au hotarât arestarea lor preventiva, pentru 19 zile, pentru lipsire de libertate.


Cazul Larisa Chelaru


Larisa Chelaru (opt ani) a disparut de acasa pe 18 octombrie 2005. Cadavrul ei a fost gasit, intâmplator, pe 29 decembrie, in tomberonul de lânga bloc. Asasinul fetei era un vecin, Robert Ciobanu (17 ani). Tânarul a luat-o pe Larisa de acasa, a incercat sa o violeze, a batut-o crunt si apoi a ucis-o prin asfixiere. Desi politia avea indicii care-l incriminau, Robert Ciobanu a fost arestat abia dupa 73 de zile, o data cu gasirea cadavrului fetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII