20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Bataie la focuri

Doi doljeni au ajuns colegi de salon la spital, dupa ce bauti fiind s-au luat la bataie. Medicii s-au dumirit repede ca este vorba de doi „rivali“ si i-au internat in camere diferite.


Cosmin Brândusoiu, de 23 de ani, din comuna Ghercesti, si Marinel Harpalet, de 42 de ani, din comuna Mischii, sunt internati la Clinica de neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova, ambii cu traumatisme cranio-cerebrale, dupa ce au fost implicati intr-un scandal ce a avut loc duminica noaptea in localitatea doljeana Maicanesti. Barbatii spun ca duminica au mers la focuri, asa cum este traditia, si au ramas pâna dimineata. Aici au baut, au jucat si au petrecut „de lasata secului“. Numai ca unii dintre ei au cam uitat masura la bautura si s-au ametit de-a binelea. Mai multe grupuri de tineri, intre care si Brândusoiu, din localitatea Ghercesti, au venit in Maicanesti pentru ca aici erau mai multe focuri si mai frumos. „Ne-am dus in Maicanesti ca erau mai multe focuri. Eram un grup de patru-cinci tineri si ne-am plimbat de la un foc la altul, am baut bere, ne-am simtit bine. La un foc s-au luat niste baieti de noi, cred ca erau vreo 17, si au inceput sa dea in noi. Pe mine m-au lovit cel mai rau, cu pumnii, cu picioarele, iar unul, Nicusor Abagiu, mi-a dat cu furca in cap si acolo am cazut. Nu stiu ce au avut cu noi, cred ca erau bauti. De frica am dat si noi la nimereala“, a spus Cosmin Brândusoiu. Tânarul sustine ca nu-l iarta pe agresor si ca atunci când va iesi din spital va depune plângere la politie.


S-au batut la betie


Povestea lui Brândusoiu nu prea se aseamana cu cea a „colegului“ de suferinta, Marinel Harpalet, desi au fost amândoi in acelasi loc si si-au impartit pumni reciproc. Barbatul spune ca a mers la focuri cu prietenii, iar scandalul s-a petrecut pe la miezul noptii. „Eram oameni multi acolo, la poarta la vice, stateam la foc. Am auzit ca a fost un scandal mai la deal, s-au batut unii de la noi din sat cu altii din Ghercesti, dar a venit politia si i-a luat la rost. Astia din Ghercesti, vreo 17 insi, s-au facut ca pleaca, dar s-au intors si au venit la noi la foc. Erau bauti si unul de-al lor s-a luat la bataie cu unul de la noi. Eu am sarit sa-l apar pe prietenul asta al meu si au dat si in mine cu pumnii si picioarele. Pentru ca m-au lovit la cap am ajuns in spital“, a povestit Harpalet.


Potrivit politistilor din comuna, duminica noaptea doua grupuri de barbati, unul din Maicanesti, celalalt din Ghercesti, s-au luat la bataie pe fondul consumului de alcool. Adrian Mitrica, agent-sef la Postul de Politie Mischii, spune ca doi dintre scandalagii, Nicolae Iovan si Ionel Nitu, au fost deja amendati cu câte 500 RON. Al treilea pe lista celor amendati este chiar Marinel Harpalet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS