19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRememorati clipele in care v-ati indragostit

Rememorati clipele in care v-ati indragostit

Vom prezenta in acest numar o serie de sfaturi pentru ca viata dumneavoastra de cuplu sa fie armonioasa, fara batai de cap. Este pacat sa uitam de sentimentele de la inceputul unei relatii de dragoste…


Exista o perioada la inceputul unei relatii de durata când suntem atât de cuprinsi de entuziasm incât nu tinem cont de trasaturile reale pe care le are partenerul si care, descoperindu-le mai târziu, pot deveni o sursa de stres. Multi dintre noi depasesc pâna la urma aceasta perspectiva „roz“ si pe masura ce coborâm de pe culmile iubirii, e posibil uneori sa cadem in latura opusa. Nu mai suntem orbiti de iubire si trebuie sa acceptam prezenta unei alte persoane reale, in carne si oase. Aceasta este o componenta normala, necesara si sanatoasa a iubirii, dar avem sentimentul ca pierdem ceva si acest fapt provoaca durere uneori.


Plimbare pe „ulita amintirilor“


Felul in care dumneavoastra percepeti persoana cu care impartiti aceste momente mai dificile poate avea o influenta de durata asupra vietii de cuplu. In astfel de momente trebuie sa va aduceti aminte cum, de ce si imprejurarile in care v-ati indragostit de partener, obtinând astfel o imagine calda si apreciativa a acelei persoane. Procesul aducerii aminte a persoanei de care v-ati indragostit incepe in interiorul dumneavoastra. Reamintiti-va de primele priviri furis aruncate partenerului, de detaliile personalitatii, infatisarii, preferintelor si obiceiurilor sale. Gânditi-va la felul in care aceste aspecte v-au afectat atunci când erau o noutate si amintiti-va ce vi se parea atragator. Chiar si o strada pe care v-ati vazut prima data va poate reinvia amintirile. Faceti o plimbare cu partenerul dumneavoastra pe „ulita amintirilor“. La inceputul idilei, puteti avea parte amândoi de emotii puternice si momente incitante. Daca vi le amintiti impreuna, ele pot reveni in centrul atentiei si chiar va pot inviora viata pe alocuri. Sarbatoriti ocaziile speciale, aducându-va aminte de vechile locuri cu o semnificatie pentru cuplul dumneavoastra. Scoateti vechile fotografii, bucurati-va de momentele fericite si planificati-va activitati care va placea sa le faceti impreuna. Nu cautati sa reinviati trecutul, ci imbogatiti-l cu experiente noi din prezent. Pe scurt, faceti ca trecutul dumneavoastra impreuna sa devina un instrument puternic, pentru a avea parte de o viata mai fericita, mai plina de satisfactii alaturi de partener. Pe parcurs, veti face loc unei iubiri care continua sa creasca si sa devina profunda.


Material realizat in colaborare cu Cristian Sandulescu, psihoterapeut la Policlinica Medsan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS