9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalApa potabila matura scaunele directorilor

Apa potabila matura scaunele directorilor

Unificarea celor doua societati de distributie a apei potabile, cea judeteana si cea locala, incinge spiritele intre conducerea Primariei Râmnicu Vâlcea si consilierii locali.


Unificarea societatilor Acvarim, aflata in subordinea Primariei Râmnicu Vâlcea, si Apavil, aflata in administrarea Consiliului Judetean (CJ) Vâlcea, incinge spiritele intre consilieri si primar. In ultima conferinta de presa, Mircia Gutau, edilul-sef al municipiului Râmnicu Vâlcea, s-a aratat foarte revoltat in urma aparitiei unor pareri contra unificarii celor doua societati de furnizare a apei potabile.


„Un consilier local din PSD s-a declarat impotriva fuziunii Acvarim cu Apavil. Voi merge pâna-n pânzele albe pentru a realiza aceasta fuziune. Voi taia in carne vie pentru a atinge acest scop“, a declarat iritat primarul Mircia Gutau.


Fotoliile de directori ale celor doua unitati – pretext pentru fuziune


Edilul-sef a adaugat ca aceia care se opun unificarii celor doua societati sunt apropiatii consilierilor locali, care isi vor pierde foarte multe din posturile de conducere pe care le detin in fruntea celor doua societati si care incarca foarte mult pretul apei potabile. „Aceasta schimbare de opinie vine din partea celor care se afla in posturi de conducere in cele doua societati si se tem ca isi vor pierde fotoliile. Unirea celor doua societati trebuie sa se faca. S-a luat legatura cu firma ce asigura auditul, care a spus ca ne ofera gratuit asistenta pentru studiu. Exista foarte multi directori, iar posturile acestora trebuie reduse la jumatate pentru ca se cheltuiesc foarte multi bani pe salarii“, sustine Mircia Gutau. Edilul-sef a precizat ca in urma unificarii celor doua societati spera sa mentina cel putin pretul actual al apei potabile daca nu va fi posibila diminuarea acestuia. Acest lucru insa va fi foarte greu de realizat, daca nu chiar imposibil. Piedica principala in calea diminuarii sau a stagnarii pretului actual o reprezinta memorandumul incheiat cu Uniunea Europeana prin programul ISPA, in valoare de 29 de milioane de euro, care presupune finantarea proiectului de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa a orasului, iar una dintre clauzele contractuale este aceea de crestere graduala a pretului apei.


Revolta primarului Gutau, justificata de scaderea popularitatii


In replica, Gigi Matei, unul dintre consilierii care si-au schimbat atitudinea fata de fuziunea celor doua societati, a precizat ca Mircia Gutau a inteles problema dupa bunu-i plac, spunând opiniei publice numai lucruri care sa ascunda adevaratele intentii ale edilului-sef al Râmnicului.


„Primarul Gutau se afla intr-o grava eroare. Totodata, prin declaratiile grave pe care le face, incearca sa ascunda niste lucruri pe care putini le stiu. Sunt luate in calcul doua variante pentru rezolvarea problemei. Una este fuziunea celor doua societati, iar cea de-a doua concesiunea. Dupa fuziune, noua societate nu va mai fi condusa direct de primarie, ci va fi de sine statatoare“, a declarat Gigi Matei, consilier local din partea PSD. In ciuda parerilor pro si contra acestei fuziuni, conducerea Consiliului Judetean Vâlcea a precizat ca s-a stabilit deja o comisie pentru a analiza care va fi cea mai buna varianta a unificarii celor doua societati, iar in perioada urmatoare vor fi prezentate si concluziile acestui studiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS