11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLegistii, amenintati cu amenda

Legistii, amenintati cu amenda

Intrucât legistii din Târgu Jiu se codesc sa verifice starea de sanatate a lui Nicolae Mischie, care le-a cerut procurorilor sa-i suspende urmarirea penala pe motiv de boala, prim-procurorul Mota vrea sa ii amendeze pe medici.


Nicolae Mischie a reusit pâna in prezent sa amâne verdictul in ultimele doua dosare in care este anchetat de procurorii gorjeni. Acestia nu mai stiu la ce tertipuri sa apeleze pentru a-i smulge fostului baron de Gorj o declaratie care sa puna punct anchetelor penale si in baza careia sa fie date si solutii in cele doua dosare.


De peste un an, anchetatorii incearca sa culeaga date concludente pentru dosarul „SMANIC“ si cel al Casei Ganescu si al pietruirii drumurilor cu bani de la Consiliul Judetean Gorj. Singura piesa care mai lipseste de la dosar este declaratia lui Nicolae Mischie, in legatura cu faptele de care este acuzat. Pentru a evita intrevederea cu politistii si procurorii, Nicolae Mischie a depus la dosar o cerere prin care solicita, in baza unor acte medicale, suspendarea urmaririi penale. Potrivit documentelor medicale eliberate de Serviciul de Medicina Legala (SML) Gorj, Mischie a suferit mai mullte leziuni, care necesita 90 de zile de ingrijiri medicale.


Liber pâna in februarie…


Conform actelor medicale, Nicolae Mischie nu ar mai trebui sa fie deranjat pâna in luna februarie. Prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, contesta insa certificatul medico-legal emis de medicul legist Iulian Dascal din cadrul SML Gorj.


„Am dispus de mai multe ori sa fie realizata o noua expertiza medicala, pentru a vedea daca este in stare sa dea o declaratie. Cei de la Medicina Legala au refuzat pâna acum sa faca acest lucru. Daca pâna pe 30 decembrie nu o sa efectueze actul medical cerut, o sa aplicam o amenda de zece milioane de lei vechi. Daca nu vom avea aceste date la dosar, vom amâna solutiile pentru inceputul anului viitor“, a precizat Gheorghe Emil Mota, seful Pachetului Judetean Gorj.


In cele doua dosare in care Mischie este urmarit penal au mai fost audiate 20 de persoane, intre care si Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, de asemenea, urmarit penal. Prejudiciul in cele doua dosare depaseste suma de 7,2 miliarde de lei vechi. Conducerea SML Gorj nu a fost de gasit, la sediul institutiei aflându-se decât femeia de serviciu. „Doamna Beldean, sefa, este plecata in concediu si revine dupa Revelion. Domnul doctor Dascal a fost pe aici, dar a plecat cu sotia pâna undeva. Eu sunt femeia de serviciu“, a declarat ieri singura angajata care se mai afla la sediul SML Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU