11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLegea antifumat, trasa in piept de alesii locali

Legea antifumat, trasa in piept de alesii locali

Legea prin care se interzice fumatul in locurile publice este incalcata chiar de alesii Gorjului, consilierii judeteni fumând fara retineri in plina sedinta. Consilierul judetean Creola Enoiu a dat tonul la fumat, in ciuda faptului ca este directoarea Spitalului Judetean Gorj, calitate in care ar trebui sa contribuie la actiuni de prevenire a consumului de tutun.


Printre consilierii care au incalcat legea antifumat s-a remarcat si democratul Calin Simionescu, dar si secretarul juridic al CJ Gorj, Zoica Zamfirescu. In România este interzis fumatul in institutiile publice inca din anul 2002, fapta fiind sanctionata contraventional cu amenda de la 1.000.000 de lei la 5.000.000 de lei sau cu efectuarea a 20 de ore de munca in folosul comunitatii, in cazul elevilor sau studentilor contravenienti.


Constatarea contraventiilor se face de catre Directia de Sanatate Publica. Potrivit medicului Nicolae Dineata, director adjunct al institutiei, responsabil cu activitatile de medicina preventiva, in Gorj nu au fost aplicate amenzi pentru fumatul in locuri publice. In schimb, aproximativ 30 de cadre medicale au primit avertisment in cursul acestui an, in timpul controalelor efectuate prin spitale, pentru a se verifica modul de respectare a legislatiei antifumat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS