9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTatal si fiica - inghititi de ape

Tatal si fiica – inghititi de ape

Copilul a insistat sa isi faca nevoile si nu a observat lipsa parapetilor de pe DN7. Alina a cazut in apa adânca de 20 de metri. Tatal fetitei s-a aruncat in Olt pentru a o salva, insa a suferit un soc termic inainte de a o prinde de mâna.


Nenorocirea s-a petrecut ieri, in jurul orei 5.00, pe Valea Oltului. Familia Puiu, din judetul Gorj, se deplasa pe DN 7 cu o Dacie si urma sa ajunga la Bacau. In apropiere de zona Lotrisor, cauciucul din partea dreapta fata a masinii a explodat. Vasile Puiu, de 38 de ani, a tras autoturismul pe marginea drumului, lânga parapetii de ciment. In timp ce incerca sa remedieze pana, Alina, fiica sa, a insistat sa isi faca nevoile. Ghinionul a facut ca autovehiculul sa fie oprit exact intr-un punct unde exista un spatiu gol intre parapeti. Fiind intuneric, Alina a pasit in gol, cazând in apele involburate ale Oltului. Auzind strigatele disperate ale fetei, Vasile Puiu a sarit in râu pentru a o salva. Pentru ca apa era foarte rece, barbatul a suferit un soc termic inainte de a-si prinde fiica. Totul s-a petrecut sub ochii sotiei sale, care nu a putut face nimic. Traumatizata de cele intâmplate, femeia abia a putut sa le dea politistilor o declaratie. Tot ce isi amintea era ca Vasile a apucat sa iasa la suprafata si sa strige dupa ajutor.


Familia mergea la o inmormântare


Potrivit politistilor din Calimanesti, Vasile Puiu trebuia sa ajunga la Bacau pentru a-si inmormânta mama, care murise in urma cu câteva zile. Zona in care masina a facut pana este considerata de agentii rutieri cu ghinion. In Curba Mortii, unde s-a intâmplat tragedia, si-au pierdut viata alte zeci de persoane, din cauza accidentelor rutiere. Barbatul si fetita au fost cautati ore in sir. Valea Oltului a fost impânzita de scafandrii, politisti si pompieri. Fortele de ordine angrenate in misiune au cercetat malurile, unde cadavrele celor doi ar fi putut iesi la suprafata, dar in zadar. Politistii spun ca Vasile Puiu era un bun inotator, insa apa rece i-a fost fatala.


Legenda cu blestem


Legenda de pe plaiurile vâlcene spune ca apele Oltului sunt blestemate. In urma cu sute si sute de ani, stramosii vorbeau ca Oltul ar fi frate cu Muresul, intrucât izvorau din acelasi loc. De când au fost despartiti, si Oltul, si Muresul inghit anual zeci de oameni in semn de razbunare. Misterul râului Olt nu a putut fi deslusit pâna in prezent si foarte rar vâlcenii inecati au mai fost descoperiti. La jumatatea lunii noiembrie, scafandrii si politistii vâlceni au mai organizat o misiune pentru recuperarea unui cadavru din Olt, insa nu l-au gasit nici in prezent. Corpul neinsufletit apartinea unui agent de paza, disparut in ape dupa o furtuna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS