10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn carutas si-a gasit sfirsitul la Pielesti

Un carutas si-a gasit sfirsitul la Pielesti

Pe DN 70, la kilometrul 12, pe raza localitatii Pielesti, a avut loc ieri, in jurul orei 14.45, un grav accident de circulatie, spre iesirea din pasaj. Ion Turcitu, de 66 de ani, si Maria Turcitu, de 63 de ani, ambii din Bals, au fost la tirg la Craiova si se indreptau cu caruta spre casa. In spatele lor circula o Dacie neagra, cu numarul de inmatriculare DJ-01-GVJ, in care se afla familia Florel Gruia, de 36 de ani, Ionela, de 34 de ani, sotia acestuia, si fiica lor, Adina, de 17 ani. Pasagerele din Dacie povestesc ca masina circula normal, in fata lor aflindu-se caruta. Florel Gruia a incercat sa depaseasca caruta, dar nu a putut. La un moment dat, soferul Daciei a inceput sa strige cuprins de spaima, cind masina i-a fost pur si simplu izbita de autotirul de Sibiu, care venea din spatele Daciei. Omul avea piciorul pe pedala de frina si striga innebunit de groaza ca nu poate opri masina. Adina a spus: „Tata a incercat de nenumarate ori sa intre in depasire, dar a fost imposibil din cauza carutei din fata“. Dacia nu apartinea familiei Gruia, ci fusese imprumutata de la o ruda. Oamenii veneau de la Rast si se indreptau spre casa. Autotirul i-a proiectat direct in caruta, iar in urma impactului batrinul carutas a fost aruncat pe sosea. Rotile mastodontului pe patru roti au zdrobit carutasul. Trupul neinsufletit al batrinului zacea pe asfalt. Pielea sfirtecata lasa oasele facute tandari ale picioarelor la vedere. Papucii erau aruncati la aproximativ cinci metri unul de celalalt. Miinile erau si ele insingerate. Hainele erau sfisiate, probabil in urma frecarii de cauciucurile monstrului care trasporta peste 25 de tone de griu. Toata partea din spate a Daciei a fost facuta armonica, bagajele familiei Gruia se imprastiasera si tot carosabilul era plin de cioburile parbrizului. In timp ce echipajele de politie ajunse la fata locului incepusera cercetarile, soferul autotirului statea cu capul in miini pe marginea soselei. Barbatul nu putea nici sa vorbeasca. Atunci cind a fost intrebat ce s-a intimplat, a raspuns cu glas pierdut: „Frinele… M-au lasat frinele…“.

Bilantul: un mort si un ranit grav

La fata locului au fost chemate doua echipaje ale ambulantei. Ajunsi de urgenta la locul accidentului, medicii au constatat decesul carutasului Ion Turcitu. Sotia acestuia, Maria, a fost transportata in stare de soc la Spitalul Judetean Craiova. Cu toate ca avea dureri groaznice, Maria Turcitu isi striga intruna sotul: „Mi-a ramas omul mort pe sosea… are 66 de ani…“ Potrivit medicilor, femeia este in stare critica si prognosticul este rezervat. In privinta starii Adinei Gruia, tinara care se afla in Dacia neagra, desi este in stare de soc, fata se afla in afara oricarui pericol, suferind doar o usoara lovitura la cap. Florel si Ionela Gruia au scapat teferi, ca prin minune. Intrucit circulatia a fost blocata, coloana e masini ajunsese, in jurul orei 16.30, la aproape sase kilometri.

Citi oameni trebuie sa moara pentru a se face ceva?!

Nu este prima data cind soseaua blestemata de la Pielesti face victime. Pe o portiune de nici 20 de kilometri au loc tot mai des accidente grave, soldate nu de putine ori cu victime. In cele mai multe cazuri au fost implicate carute. Politistii au declarat ca trebuie luate masuri in privinta atelajelor cu tractiune animala, mai ales ca majoritatea masinilor care circula pe drumurile publice sint puternice. Si politia locala asteapa un „semn de sus“, o lege drastica care sa ii impiedice pe carutasi

sa-si mai scoata carele si carutele pe drumurile nationale. Soferul tirului acuza lipsa de functionare a sistemului de frinare. Costel Preda, inspector principal la Serviciul Politie Rutiera Dolj, a declarat ca vinovat este soferul autotirului, care nu a respectat distanta regulamentara. Cercetarile sint in desfasurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS