11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMiting de protest al postasilor

Miting de protest al postasilor

Peste 5.000 de sindicalisti din Posta Romana au protestat ieri, la Bucuresti, fata de mentinerea monitorizarii asupra companiei, desi aceasta are profit, motiv pentru care conditiile de munca sint foarte grele, iar salariile mici.

Liderii sindicali de la Posta Romana sint asteptati astazi la o runda de negocieri cu administratia companiei. Conducerea Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) este convinsa ca, in urma negocierilor cu sindicatele, va reusi sa evite o greva generala.

Reprezentantii companiei precizeaza ca au facut nenumarate demersuri la Ministerul Finantelor Publice si la Ministerul Muncii pentru a scoate societatea de sub monitorizarea FMI.

Conducerea CNPR sustine ca a solicitat si obtinut avizele necesare pentru angajarea temporara a peste 1.850 de persoane, atit pentru acoperirea virfului de activitate din perioada Craciunului si a Anului Nou, cit si pentru ca salariatii care nu si-au efectuat concediul de odihna sa poata beneficia de acest drept, fara sa fie afectata activitatea companiei.

O alta revendicare a postasilor- acordarea de uniforme- va fi si ea rezolvata, conducerea sustinind ca va incepe anul viitor distribuirea noilor echipamente.

A fost reprogramata distribuirea pensiilor

Casa Nationala de Pensii (CNP) a modificat graficul de distribuire a drepturilor banesti, astfel incit acestea sa ajunga la beneficiari inainte de Sarbatorile de iarna, a anuntat ieri presedintele institutiei, secretarul de stat Ion Giurescu. In acest sens, CNP impreuna cu Regia Autonoma Posta Romana au stabilit programul de distribuire a pensiilor in luna decembrie astfel: pensiile pentru asigurari sociale de stat, agricultori, IOVR, precum si ajutoarele sociale si pensiile militare vor fi distribuite la domiciliu, in perioada 11 – 23 decembrie. In cazul in care pensiile nu vor ajunge, din diferite motive, la domiciliul beneficiarilor, acestea vor putea fi ridicate de la ghiseele oficiilor postale, in zilele de 24, 28 si 29 decembrie. Decizia vine in intimpinarea solicitarii Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania, care a cerut ca pensiile sa fie platite pina pe 20 decembrie. De obicei, distribuirea pensiilor are loc in a doua jumatate a fiecarei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS