11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalResurse financiare limitate pentru Politia de Frontiera Mehedinti

Resurse financiare limitate pentru Politia de Frontiera Mehedinti

Cantitatea de carburant repartizata Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti in anul 2002 a fost suficienta doar pentru asigurarea a 30% din numarul de patrulari auto necesar.

Potrivit sefului inspectoratului, comisar-sef Stefan Aranaciu, cadrele institutiei au asigurat efectuarea reparatiilor auto, a caror valoare s-a ridicat la 700 de milioane de lei, cu mijloace proprii, in conditiile in care s-au primit pentru reparatii numai 180 de milioane de lei, desi fondurile necesare se ridicau la 4,8 miliarde de lei.

Resursele financiare limitate nu au permis nici efectuarea de reparatii si intretinerea navelor aflate in dotarea inspectoratului.

„Pentru repararea navelor am fi avut nevoie de 5,3 miliarde de lei, dar am primit numai 706 milioane de lei, in timp ce pentru intretinerea acestora, din necesarul de doua miliarde de lei, am primit numai 68 de milioane de lei. Cu toate aceste greutati, activitatea logistica a inspectoratului s-a desfasurat corespunzator, reusindu-se in mare masura mentinerea tehnicii si armamentului in stare de functionare, asigurarea conditiilor de lucru, odihna, hranire si cazare, precum si echiparea personalului din inspectorat. Mijloacele auto existente, necesare misiunilor operative si de transport, au fost mentinute in stare de functionare, cu mari greutati insa in asigurarea pieselor de schimb, a anvelopelor si acumulatorilor“, a precizat comisar-sef Stefan Aranaciu.

Politia de Frontiera Mehedinti a primit in dotare anul trecut si 11 autoturisme noi, care au inlocuit vechile ARO-uri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS