9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSindicatul lui Rada - un scorpion pe ceafa ministerului

Sindicatul lui Rada – un scorpion pe ceafa ministerului

Presedintele FSLI, filiala Dolj, Constantin Rada, a punctat, la conferinta de presa de ieri, principalele evenimente sindicale din invatamint din acest an. In tara, fiind receptat de catre sindicalisti drept cel mai „bataios“ lider judetean pentru drepturile sindicalistilor din invatamint, Rada a fost ales vicepresedinte al FSLI, intrunind cele mai multe voturi.

Prima noutate spusa de acesta este cresterea numarului membrilor de sindicat la aproape 4.000, in filiala Dolj a FSLI. I-a criticat aspru pe guvernanti si pe o parte din conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii, intrucit nu respecta legile. Vicepresedintele filialei Dolj a acestei federatii sindicale, Gheorghe Ceraceanu, cel care conduce activitatea de imprumuturi CAR in cadrul sindicatului din 1995, a precizat ca acesta s-a extins: „CAR-ul nostru percepe cele mai mici dobinzi din tara si retine dobinda la inceputul imprumutului.

Anul acesta, dobinda a fost de 7%, iar din 2003, ea va creste cu doar 1%. Sindicatul nu are nici un beneficiu si CAR-ul nostru este conceput exclusiv pentru personalul din invatamint, membri de sindicat. Trebuie sa ne reorganizam, pentru ca intotdeauna este loc de mai bine, mai ales in contextul in care activitatea noastra s-a extins o data cu cresterea numarului sindicalistilor“.

Constantin Rada a reliefat faptul ca la nivelul unitatilor de invatamint s-au constituit fonduri de greva, astfel incit organizatia sindicala sa nu mai poata fi santajata de nimeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS