11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetristii - pirat lovesc din nou

Taximetristii – pirat lovesc din nou

Cu citeva saptamini in urma, GdS a incercat sa atraga atentia asupra nenumaratelor incidente – nefericite! – care i-au avut ca eroi principali pe taximetristi si pe clientii acestora. Se pare ca semnalul de alarma nu a avut un ecou rasunator, lucrul acesta fiind dovedit prin incidente asemanatoare petrecute la noi in urbe. Singura diferenta: eroii se mai schimba… uneori.

Mircea Jeledintan, de 47 de ani, din Craiova, se intorcea duminica noapte de la serviciu, din Turceni. Ajuns in Gara Craiova, in jurul orei 2.00, barbatul nu avea alta posibilitate de a ajunge acasa decit cu un taxi. Desi auzise nenumarate povesti cu „pirati“, Mircea nu si-a imaginat nici o secunda ca i s-ar putea intimpla tocmai lui asa ceva. Prevazator din fire, el a vrut totusi sa se asigure ca nu-l paste nici o primejdie.

„Am vazut in fata garii doua-trei taxiuri. Nu era nici unul Romnicon, asa ca m-am apropiat de o Dacie alba. Pe firma erau vreo patru-cinci litere, dar nu le-am retinut. L-am intrebat pe sofer cit ma costa pina la Ciuperca. A mormait ceva, n-am inteles, l-am pus sa repete. Mi-a zis ceva de 30.000 de lei. Mi se parea cam mult, dar nu mai faceam nazuri. Era tirziu si alt taxi nu mai gaseam“, povesteste Mircea Jeledintan.

Considerind ca pentru o ora asa de inaintata, 30.000 de lei nu reprezinta chiar o suma scandaloasa, Mircea a urcat in Dacie, retinind totusi numarul de inmatriculare – DJ-02-EMK. Traseul urmat de taximetrist a fost pe bulevardul Republicii. Aproape de Universitate, conducatorul auto a oprit insa automobilul. Cum nu ajunsesera nici la jumatatea distantei, Mircea l-a intrebat nedumerit pe sofer ce s-a intimplat.

„Nu s-a intimplat nimic“, spune linistit tinarul. „Voiam sa va avertizez ca pina acum aveti deja de platit 107.000 de lei. Nu vreau sa am probleme, mai bine sa stiti de acum.“ „Bine, domnule, dar nu spuneai ca face 30.000?“ „Da, 30.000 kilometrul!…“

Discutia care a urmat nu a avut darul sa-l consoleze pe Mircea: era jefuit pe fata de toti banii pe care ii avea. Pe taximetrist nu avea nici o sansa sa-l induplece. Asa ca a acceptat nota de plata. Iar pentru ca a fost pasnic si nu a ridicat prea multe obiectii, a primit si un bonus: cu ceasul oprit, taximetristul l-a dus la destinatie, la Ciuperca. Acolo, Mircea a platit suma datorata, neuitind sa lase si un bacsis de trei mii de lei – 110.000 lei cu totul pe o cursa care – daca nu ar fi existat intelegere de ambele parti – ar fi facut de trei ori mai mult.

Intr-o situatie asemanatoare a fost si Marian Prioteasa din Teslui, care, ajuns la oras, s-a urcat intr-un taxi Romnicom. Nu a mers departe, doar cit sa fie afisata pe ceas suma de 200.000 de lei. „In acel moment, el (soferul – n.r.) a blocat usile si a zis ca trebuie sa merg pina la gara, pina unde am facut comanda, ca nu ma costa decit 700.000 de lei!“

Calculind la rece situatia – usi blocate, escorta de taxiuri „prietene“ – Marian a gasit ca nu are incotro: a mers la gara. Aici a fost obligat de taximetrist si de prietenii acestuia sa plateasca 530.000 de lei. „Am primit o hirtie-chitanta fiscala si 1.000 de lei (o mie de lei!!!) rest.“

Acest taxi – Tico verde, va amintiti? – avea numarul de inmatriculare DJ-04-NOP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS