19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi mehedinteni, ingropati de vii linga Biserica Catolica

Doi mehedinteni, ingropati de vii linga Biserica Catolica

Doi barbati au ramas blocati sub pamint ieri, in jurul orei 13.00, la o adincime de aproximativ zece metri, dupa ce un mal s-a surpat peste ei, in apropierea Bisericii Catolice din Orsova. Anghel Tufis, de 53 de ani, angajat al SC SCIFEX SA Drobeta Turnu Severin, era seful echipei de lucrari din zona, iar cel de-al doilea, Sfetcu Dumitru, de 65 de ani, din localitatea Ilovita – Mehedinti, era intimplator in apropiere. Potrivit directorului societatii SCIFEX Drobeta Turnu Severin, Sorin Marinescu, in zona se executa o lucrare de combatere a eroziunii solului, ce consta, printre altele, in taierea unor arbori si in plantarea de puieti.

Interventia pompierilor militari din Orsova si a echipajului de descarcerare al Grupului de Pompieri „Drobeta“ s-a dovedit extrem de dificila, deoarece pamintul era foarte moale, iar malul risca sa se surpe. Sfetcu Stefan, fiul unuia dintre cei doi barbati aflati sub pamint, a spus ca tatal sau venise in Orsova pentru a cumpara trei saci de ciment si nu si-a putut explica in ce imprejurari ajunsese in apropierea locului unde s-a produs tragedia.

Potrivit inspectorului sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Mehedinti, Vasile Eftinoiu, in cazul acestui eveniment a fost demarata o ancheta pentru a stabili cauzele si imprejurarile in care s-a produs accidentul. Dupa mai bine de trei ore de cautari, in jurul orei 16.30, pompierii militari au gasit cadavrul unuia dintre barbati prins intre o platforma de ciment si malul de pamint. Potrivit specialistilor aflati la fata locului, si cel de-al doilea barbat a decedat, in conditiile in care a stat mai multe ore sub citeva tone de pamint.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS