14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetristii-pirat ii jefuiesc pe minori

Taximetristii-pirat ii jefuiesc pe minori

Taximetria ilegala continua sa-si faca de cap in Craiova. Desi citeva cazuri de jefuire a cetatenilor onorabili – si chiar de sechestrare in masini pina la achitarea notei de plata – au fost semnalate in presa, autoritatile au inchis ochii. Cazurile particulare au fost sau nu rezolvate. Restul insa – numerosii rechini care fac afaceri pe naivitatea necunoscatorilor- isi fac in continuare „meseria“ cum stiu ei mai bine: furind. Pagubitii – de toate clasele si virstele – ramin sa-si fluture buzunarele goale si sa faca plingeri la politie, in speranta ca va avea cineva urechi de auzit.

Doi elevi ai Seminarului Teologic Ortodox din Craiova au fost ultimele victime ale unui astfel de taximetrist-pirat. Daca pina acum erau cunoscute situatiile in care ceasul o ia razna, inregistrind la finalul cursei o suma exorbitanta, de data aceasta, nici nu s-a mai pus problema aparatului de taxat. Banii au fost ceruti pur si simplu, si nu la capatul traseului, ci pe o straduta retrasa, cu usile masinii blocate.

Iustin Stiuca si Elvis Belgiu, ambii de 15 ani, din comuna Plopsoru, judetul Dolj, au venit duminica seara in gara din Craiova. Pentru a ajunge la scoala, in Mofleni, baietii au luat un taxi.

Intimplarea a facut sa urce intr-un „rechin cu acte in regula“, chiar cunoscut de sectiile de politie. Autoturismul – un Tico verde, cu numarul de inmatriculare DJ-04-NOP si avind expusa firma PFI, „i-a incarcat“ pe tineri si nu a dat drumul la ceas.

Asa cum declara cei doi baieti, soferul nu a urmat insa traseul anuntat, ci a oprit pe o straduta laturalnica. Acolo a blocat usile automobilului si, intorcindu-se spre baieti, le-a spus raspicat ca, daca vor sa plece, trebuie sa-i dea 400.000 de lei.

Iustin si Elvis nu au stat prea mult pe ginduri. Inspaimintati, i-au intins omului banii – taxa pe care ar fi trebuit sa o achite la scoala. Dupa ce si-a incasat banii, soferul le-a deschis usile, iar tinerii au ramas singuri in strada, infricosati si lefteri.

Politia va face cercetari. Cind???

„Baiatul meu m-a sunat plingind. Era foarte speriat si nu stia ce sa faca. Mi-a povestit tot ce s-a intimplat. Am incercat sa-l linistesc si i-am spus sa ma sune peste zece minute. Apoi am dat telefon la Politia Municipala. De aici am sunat la dispecerat si mi s-a comunicat ca vor cerceta cazul. Am vorbit din nou cu baiatul. S-a dus cu colegul sau la o ruda de-ale noastre si de aici, la Politia Rutiera din Cimpia Izlaz. Ce credeti ca i s-a spus? Ca taximetristul respectiv este cunoscut pentru astfel de lucruri si ca nu trebuia sa se urce la el… Dar vor face cercetari…“, povesteste Petre Stiuca, tatal lui Iustin.

A doua zi, luni dimineata, cercetarile inca nu incepusera. „Am luat la cunostinta despre aceasta intimplare. Vom verifica sesizarea si cazul va fi dat spre rezolvare unui lucrator al sectiei noastre. Se stie insa ca sint multi taximetristi care practica tarife mari…“, a declarat Florin Calotescu, agent principal la Politia Rutiera, trecind cu vederea ca nu a fost vorba de un tarif ridicat, ci de sechestrare si tilharie in toata regula.

La rindul sau, comisar-sef Marin Popescu, comandantul Politiei Rutiere, a afirmat ca nu ii fusese inca semnalat cazul respectiv, dar ca se vor incepe cercetarile neintirziat. „Se vor face verificari pentru a fi identificat conducatorul auto“.

Taximetristul are „acte in regula“ pentru furt

Este posibil ca nici pina acum sa nu se fi facut vreo identificare.

Daca este asa, nu stim. Noi – redactia GdS – nu dam cu bita! Doar le oferim totusi datele pe care le-am aflat, gratie Directiei Regionale de Metrologie (DRM) Craiova. Poate vor avea nevoie de ele. Autoturismul Tico, fiind inregistrat ca taxi PFI si avind numarul de inmatriculare DJ-04-NOP – este condus de Ion Scarlatescu din Craiova. Ultima verificare metrologica a fost facuta la 31 august 2001. Scarlatescu practica un tarif de 52.900 lei /km, iar din 31 august 2002 desfasoara o activitate ilegala din punct de vedere al DRM.

Pentru o mai buna verificare, oferim chiar si o imagine foto: taxiul in cauza tocmai isi racola noi clienti la Spitalul de Urgenta Craiova, luni dimineata, in jurul orei 11.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS