20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFosti luptatori de comando - ucigasi platiti

Fosti luptatori de comando – ucigasi platiti

„Am descoperit o intreprindere – o intreaga fabrica! – de comitere de omoruri“, a spus procurorul general Nikola Filcev.

O banda deosebit de periculoasa, formata din sase fosti luptatori de comando, instruiti sa comita executii, rapiri, explozii si racket, a fost anihilata in urma unei actiuni organizate de Serviciul National de Lupta cu Crima Organizata (SNLCO), comandouri de la unitatea speciala de lupta cu terorismul si Directia politiei capitalei.

Ex-politistii sint banuiti ca i-au impuscat pe seful Complexului de inot Spartak, Alexei Petrov, si pe fostul functionar de asigurari, Dimitar Geamov. Acestia sint probabil in spatele mai multor atacuri singeroase. Secretarul sef in Ministerul Afacerilor Interne, gen. Boiko Borisov, si Nikola Filcev au condus personal operatia secreta de prindere a lor.

Cu ocazia celor 20 de perchezitii facute in cadrul actiunii secrete care a durat sapte zile au fost confiscate 50 kg de exploziv, 30 de grenade de mina, doua aruncatoare de grenade RPG-22, noua sticle cu cocktail Molotov. Ucigasii platiti foloseau doua pusti cu luneta CKC Simonov cu amortizor, doua pusti artizanale cu optica si amortizor, un automat Steuer si un Kalasnikov, un pistol-mitraliera Scorpion, pistoale PSM si Astra, precum si o multime de cartuse de diverse calibre si arme albe. Ucigasii platiti aveau speracle si „labe de urs“, cu ajutorul carora patrundeau in locuinte si automobile, haine de camuflaj, masti si manusi.

Banda actiona de sapte-opt ani. Cei sase fosti luptatori de comando retinuti probabil ca sint membri activi ai Uniunii fostilor luptatori de comando. „N-are nici un fel de importanta cu ce s-au ocupat ei. Acest grup pentru omoruri la comanda nu apartine acestei uniuni“, a declarat col. Velikov.

„Grupul fostilor luptatori de comando de la Detasamentul special de lupta cu terorismul a organizat omoruri la comanda, atentate cu bombe si santaje“, a declarat directorul adjunct al SNLCO, col. Venelin Velikov. Alti sapte indivizi sint urmariti de politisti.

Col. Velikov a precizat ca fostii luptatori erau organizati intr-o structura aproape militara – cu ierarhie si stricta impartire a functiilor. Ei actionau profesional si aveau o disciplina de fier. „Tocmai aceasta ne-a ingreunat mult situatia“, a precizat col. Venelin Velikov.

„In timp ce stringeam informatii despre cele trei cazuri de impuscaturi din capitala, am descoperit aceasta fabrica de omoruri“, a declarat procurorul de la Procuratura Suprema de Casatie, Anghel Iliev, care impreuna cu un coleg de-ai sai au lucrat cu ofiterii antimafia in aceasta actiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS