19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSituatie incerta la Daewoo Romania

Situatie incerta la Daewoo Romania

Consilierul de stat Eugen Dijmarescu a declarat ieri ca autoritatile coreene nu au un punct de vedere clar conturat cu privire la viitorul societatii DAEWOO in Romania, dar ca este in interesul guvernelor din Romania si Coreea de Sud ca productia de automobile sa continue la Craiova. Dijmarescu s-a intilnit cu ambasadorul Coreei de Sud la Bucuresti. „Tocmai pentru ca lucrurile stau asa, trebuie sa stabilim contacte la nivelul Ministerului Industriei si Autoritatii pentru Privatizare cu autoritatile coreene, pentru ca aici este vorba si de alimentarea cu o serie de componente pentru construirea de automobile si nu putem face acest lucru decit daca stim care este situatia de la DAEWOO Coreea“, a adaugat consilierul de stat.

Vicepresedintele GENERAL MOTORS Corp., Fritz Henderson, a declarat recent ca grupul american spera sa incheie un acord definitiv privind cumpararea partiala a companiei DAEWOO MOTOR „cel mai tirziu in aprilie“, astfel incit tranzactia sa poata fi finalizata pina in cel de-al treilea trimestru al anului. Henderson a indicat ca mai trebuie solutionate problemele legate de operatiunile din strainatate care vor fi preluate, de acordurile salariale, de contractele cu diviziile DAEWOO care nu vor fi cumparate, precum si aspecte legate de indemnizatii.

Autoritatile romane asteapta din partea GENERAL MOTORS exprimarea unei pozitii fata de situatia fabricii de automobile de la Craiova, in contextul participarii grupului american la preluarea pachetului majoritar de actiuni al societatii Electroputere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS