17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSC FEDERAL GUARD SRL acuza IJP Dolj ca dezinformeaza

SC FEDERAL GUARD SRL acuza IJP Dolj ca dezinformeaza

Intr-un comunicat remis ieri presei de catre IJP Dolj se afirma: „La 3.12.2001, Serviciul cercetari penale a inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, cu propuneri de punere in miscare a actiunii penale si sesizare a instantei de judecata competente, dosarul nr. 36752/2001, privind pe Tudor Jean, administrator, si Tudor Paula Daniela, director economic la SC FEDERAL GUARD SRL Craiova.

In sarcina acestora s-a retinut ca, in perioada august 1988- august 2001, desi au calculat si retinut de la salariatii unitatii contributia la Fondul Asigurarilor Sociale de Sanatate, nu au depus in termen legal suma de 45.625.459 de lei, obligatie pe care au achitat-o in timpul controlului.

Faptele invinuitilor intrunesc elementele constitutive ale infractiunii prevazute de art. 20 din Legea 130/1999 (pedeapsa stipulata: inchisoare de la trei la sase luni sau amenda)“.

Politia uita sa precizeze ca speta a fost solutionata prin neinceperea urmaririi penale inca din 12.12.2001.

Paula Daniela Tudor ne-a pus la dispozitie instiintarea de plata primita de la Casa de Asigurari de Sanatate Dolj (nr. 18192/23.11.2001), prin care SC FE-

DERAL GUARD SRL era notificata ca are debit suma de 45.625.459 de lei, reprezentind „contributia asigurari sanatate unitate“. Ceea ce este cu totul altceva decit „contributie asigurari angajati“.

Paula Daniela Tudor, director economic la SC FEDERAL GUARD SRL, sustine ca, in realitate, este vorba de o suma mult mai mica: „Nu este adevarat ca nu s-au virat peste 45 de milioane de lei. Este vorba de sapte milioane de lei, care s-au virat putin dupa termenul de 15 zile prevazut de lege. Am omis sa emit ordinul de plata. De ce de toate firmele mari de stat, care au datorii de miliarde la asigurarile de sanatate, nu se ia nimeni?“. Jean Tudor, administratorul firmei, a precizat: „Consider ca este o suma infima, pe care nu am depus-o nu din rea-vointa, ci pur si simplu dintr-o eroare. Nu cred ca exista vreo firma care sa nu aiba o asemenea restanta la asigurari si este o minciuna sfruntata ca firma pe care o administrez a retinut de la salariati suma respectiva. Este vorba de contributia societatii“.

Jean Tudor nu intelege cine a avut interesul sa dezinformeze presa, de vreme ce in 12.12.2001 a primit comunicare de la Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj, prin care a fost scos de sub urmarire penala si a fost sanctionat administrativ cu suma de cinci milioane de lei.

Cezar Enryco Constantinescu, actionar la SC FEDERAL GUARD SRL, si Jean Tudor, administratorul firmei, considera ca IJP Dolj a aruncat o momeala presei, asa cum a mai facut si in luna octombrie a anului 2001. Dar despre modul in care politistii doljeni intoxica mass-media cu informatii eronate va vom relata pe larg in ziarul nostru de miine. Ziar din care veti afla cum „persoane care au executat activitati de protectie si paza a unor bunuri si valori, unele apartinind unor firme cu activitati sociale foarte importante“, prezentate intr-un comunicat al Inspectoratului Judetean de Politie Dolj drept violatori, tilhari, hoti sau perversi sexuali, aveau cazierul „alb“ si chiar avizele capilor politiei, pentru a fi angajati ca paznici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS