9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSNP PETROM nu cumpara statii de benzina private

SNP PETROM nu cumpara statii de benzina private

Guvernul a decis sa recomande companiei nationale PETROM sa nu mai achizitioneze statii de benzina private, a declarat ieri premierul Adrian Nastase la videoconferinta cu prefectii. Aceste statii au constituit multa vreme „fieful baronilor locali“, a afirmat premierul, atragindu-le atentia celor care fac presiuni pentru a-si vinde statiile catre SNP PETROM pe milioane de dolari ca „nu mai au nici o sansa“ sa faca acest lucru. „Intr-o perioada cind se putea fura cu cisterna, unii considerau ca e foarte benefic sa ai statii de benzina“, a aratat premierul, adaugind ca, in prezent, cind s-au luat masuri impotriva furturilor din conducte, se constata un entuziasm din partea patronilor in a-si vinde statiile catre PETROM. Adrian Nastase a afirmat ca furturile din conductele de petrol s-au diminuat in ultimul timp, subliniind ca este necesara continuarea actiunilor impotriva celor care sustrag benzina din conducte, dar si a retelelor de comercializare a combustibilului furat.

Achizitionarea benzinariilor s-a facut prin negociere

In urma recomandarilor facute de guvern, Societatea Nationala a Petrolului (SNP) PETROM a hotarit sa nu mai achizitioneze statii de distributie a carburantilor auto de la benzinarii particulari. Ion Popa, directorul general al societatii, a declarat ieri ca au fost cumparate citeva statii particulare pentru a se completa niste goluri: „Am cumparat, intr-adevar, citeva statii in acest an pentru a ne completa golurile si in mod normal, in afara citorva terenuri si statii, nu ar trebui sa mai luam nimic de la benzinarii particulari. Achizitionarea benzinariilor a fost facuta pe baza unor negocieri care au avut ca suport un raport de evaluare financiara.“

Se scumpeste benzina

Cresterea cu 20 de euro pe tona a accizelor la benzina, incepind cu 1 ianuarie 2002, reprezinta o influenta de 600 de lei pe litru in pretul benzinei, dar nivelul majorarii pretului carburantilor auto la pompa nu a fost inca stabilit. Directorul general al SNP PETROM a spus ca noile preturi vor fi stabilite in functie de mai multi factori, printre care pretul titeiului pe pietele internationale si cursul de schimb leu-euro: „Sper sa nu fie un curs ascendent, asa cum s-a inregistrat in ultima perioada “. Ultima majorare de preturi la carburantii vinduti de PETROM a fost operata la inceputul lunii noiembrie, cu 100 de lei pe litru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS