14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieUniversitatea prelungește prima sesiune de admitere

Universitatea prelungește prima sesiune de admitere

Ultima zi de înscrieri la facultate nu va mai fi 25 iulie, așa cum a fost anunțat inițial, ci 29 iulie. Conducerea Universității din Craiova a luat decizia de a prelungi perioada de depunere a dosarelor pentru admitere.

Perioada de înscrieri nu se prelungește pentru domeniile și facultățile care organizează probe eliminatorii sau examene scrise. În această categorie intră domeniul Drept, Științe ale Educației și Departamentele de Teatru și Artele Spectacolului, Muzică de la Facultatea de Litere, Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea de Teologie Ortodoxă. În rest, candidații pot depune dosarele la toate celelalte programe de studii. Conform statisticii puse la dispoziție de conducerea Universității din Craiova, după prima săptămână de înscrieri, cei mai mulți candidați se află la Facultatea de Automatică și Calculatoare – domeniul calculatoare și tehnologia informației, unde pe 100 de locuri la buget erau înregistrați până pe 20 iulie 186 de candidați. De asemenea, la Facultatea de Mecanică – domeniul ingineria autovehiculelor, pe 73 de locuri se înregistraseră 86 de candidați. Și la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, cele mai solicitate programe de studii sunt Finanțe cu 102 locuri la buget și peste 120 de candidați înscriși, și Contabilitate cu 80 de locuri la buget și peste 150 de candidați. Absolvenții de liceu se îndreaptă anul acesta și spre Matematică, unde pe 40 de locuri sunt peste 60 de înscriși.
Pe toate programele de studii ale Universității din Craiova, după prima săptămână de înscrieri, pe cele 2.850 de locuri la buget și 2.670 de locuri la taxă s-au înregistrat 2.700 de candidați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS