18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinIncubator de economie socială la Craiova

Incubator de economie socială la Craiova

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) România și Primăria Municipiului Craiova anunță înființarea unui incubator de economie socială în municipiul Craiova, Regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia.
Înființarea Incubatorului de Economie Socială din Craiova în Regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia este rezultatul parteneriatului dintre PNUD România și Primăria Municipiului Craiova, parteneriat care are ca obiectiv asigurarea sustenabilității eforturilor de promovare a practicilor, beneficiilor și potențialului economiei sociale în facilitarea integrării și reintegrării pe piața muncii a grupurilor dezavantajate, a declarat Alina Bocai, Coordonator Activități în cadrul PNUD România.
Incubatorul de economie socială oferă asistență tehnică persoanelor fizice și juridice care vor să pună bazele unei întreprinderi sociale, precum și entităților de economie socială deja constituite în Regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Asistența oferită vizează demararea și implementarea unui plan de afaceri, identificarea surselor de finanțare, consilierea privind atragerea de fonduri, promovarea unor activități de incluziune socială a persoanelor din grupurile vulnerabile în vederea îmbunătățirii accesului pe piața muncii a acestora, a declarat Daniel Ilie, Manager al Incubatorului de Economie Socială Craiova.
Înființarea unui incubator de economie socială în Craiova reprezintă un demers binevenit pentru orașul nostru. Numai prin implicarea în dezvoltarea economiei sociale putem crea locuri de muncă pentru grupurile defavorizate, putem consolida coeziunea economică, socială și regională, prin dezvoltarea capitalului uman și prin promovarea cetățeniei active și a solidarității sociale, principii care trebuie să funcționeze în toate societățile europene, a declarat Ionuț Pârvulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Craiova.
Incubatorul de Economie Socială din Craiova este situat în cadrul Incubatorului Transfrontalier, Tehnologic și de Afaceri din Calea București nr. 154A, persoană de: Daniel Ilie, Manager al Incubatorului de Economie Socială, [email protected], 0757 049 110.

Economia socială este tipul de economie care îmbină în mod eficient responsabilitatea individuală cu cea colectivă în vederea producerii de bunuri şi/sau furnizării de servicii care urmăreşte dezvoltarea economică şi socială a unei comunităţi şi al cărei scop principal este beneficiul social. Pentru mai multe informații despre economia socială vă rugăm accesați Raportul de Deschidere privind Economia Socială în România publicat în cadrul proiectului Modelul Economiei Sociale în România – http://profitpentruoameni.ro/cercetare-in-economia-sociala/raport-deschidere-economia-social/

Înființarea incubatorului de economie socială reprezintă o inițiativă în cadrul proiectului „Modelul Economiei Sociale în România”, proiect implementat în cadrul unui parteneriat din care fac parte Asociația Alternative Sociale din Iași în calitate de beneficiar, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare România, Academia de Studii Economice din București și Universitatea “Al. I. Cuza” din Iași. Proiectul se desfășoară în perioada martie 2011 – februarie 2014 și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – Axa Prioritară 6 – Promovarea incluziunii sociale.

Pentru informații suplimentare vă rugăm contactați Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare România la următoarele coordonate:

Dorian Ilie – Asistent Comunicare și Relații Publice, [email protected], 0757 049 112
Daniel Ilie – Manager Incubator de Economie Socială Craiova , [email protected], 0757 049 110

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS