7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţist atacat cu coasa

Poliţist atacat cu coasa

Doi bărbați din comuna doljeană Catane sunt cercetați pentru ultraj și distrugere, după ce, în noaptea de marți spre miercuri, au încercat să lovească un agent de poliţie şi i-au avariat Loganul din dotare. Pentru a-l calma pe unul dintre scandalagii, poliţistul a tras două focuri de armă, dintre care unul în piciorul agresorului.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 23.00, unul din agenţii Postului de Poliție Catane a făcut semnal de oprire unei căruțe. Pentru că bărbatul care conducea căruța nu s-a conformat, polițistul a urcat în mașină și a pornit după el, forțându-l să oprească. Atunci când agentul de poliție a coborât din mașină, căruțașul, care a fost identificat mai târziu ca fiind Florin Căldăraru, de 33 de ani, din localitate, a început să-l înjure și să-l amenințe. A pus mâna pe o coasă pe care o avea în căruţă și a încercat să-l lovească pe polițist. L-a nimerit pe agent în umăr cu coada coasei, apoi a lovit şi spart un geam lateral și luneta Loganului poliţiştilor, apoi s-a refugiat în gospodăria cumnatului său, Ionică Băcelan, de 37 de ani, din aceeași localitate. Acesta din urmă a ieșit la poartă, înarmat tot cu o coasă și, dorind să-şi apere cumnatul, a început să-l amenințe pe polițist.
Agentul l-a somat pe Băcelan să înceteze, apoi a tras un foc de armă în plan vertical. Focul de armă mai mult l-a înfuriat pe bărbatul de 37 de ani, care s-a îndreptat cu coasa către agentul de poliţie, motiv pentru care acesta din urmă a mai tras un foc de pistol către agresor, lovindu-l într-un picior. Ulterior, Ionică Băcelan a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital, unde a primit îngrijiri medicale, iar Florin
Căldăraru a fost ridicat și dus la sediul postului de poliție pentru audieri. Cercetările în acest caz au fost preluate de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești, cei doi cumnați fiind cercetați pentru comiterea infracţiunilor de ultraj și distrugere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS