20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Patru bărbaţi, reţinuţi pentru braconaj

Mehedinţi: Patru bărbaţi, reţinuţi pentru braconaj

Doi bărbaţi din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, sunt cercetaţi şi riscă să fie condamnaţi la închisoare după ce zilele trecute au fost depistaţi de lucrători ai posturilor de Poliţie Pădina şi Vlădaia braconând pe fondul de vânătoare din comuna Pădina, folosind o armă letală de vânătoare, fără a avea permis. Pe numele celor doi severineni au fost întocmite dosare penale pentru uz de armă letală fără drept, vânătoare fără autorizaţie de vânătoare legală, vânătoare fără permis de vânătoare şi vânătoare prin utilizarea pe timp de noapte a autovehiculelor.

La doar câteva ore după acest incident, lucrători de la posturile poliţie din Punghina şi Oprişor, care executau o patrulare intercomunală, au depistat alţi doi bărbaţi, unul din comuna Punghina, iar celălalt din oraşul Vînju Mare, care se deplasau cu un autoturism în care se aflau un câine de vânătoare şi un iepure mort. S-a stabilit că aceştia fuseseră la vânătoare de iepuri fără a avea permis sau autorizaţie de vânătoare. În plus, în urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul care conducea maşina nu avea permis de conducere, autoturismul nu era înmatriculat, iar numărul de înmatriculare montat pe autoturism aparţinea unui alt autovehicul. În prezent cei doi bărbaţi sunt cercetaţi penal pentru o serie de infracţiuni, printre care pentru vânătoare fără permis şi fără autorizaţie de vânătoare legală, dar şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, neînmatriculat sau neînregistrat, punerea în circulatie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, fapte grave pentru care riscă ani grei de închisoare dacă procurorul de caz va decide că se fac vinovaţi.

Toţi cei patru bărbaţi depistaţi au fost reţinuţi, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Vânju Mare cu propunere de arestare pentru 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS