29.3 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCondescu, audiat de poliţie

Condescu, audiat de poliţie

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, a fost audiat ieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, într-un dosar în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice. Liderul de sindicat s-a prezentat la poliţie încă de la prima oră a dimineţii şi a răspuns la întrebările anchetatorilor mai bine de două ore. Marin Condescu a declarat la ieşirea de la audieri că i-au fost puse întrebări despre contractul de cesiune de creanţe încheiat de Pandurii cu o firmă privată din Bucureşti şi care viza bonurile de masă ale minerilor, dar şi despre sediul din Debarcader care aparţine Complexului Energetic Oltenia şi este folosit de sindicate, ca sediu al unei televiziuni locale. Totodată, ultimul etaj al imobilului a fost amenajat în regim de garsoniere pentru a putea găzdui fotbalişti. Preşedintele Clubului Pandurii a spus că nu este vorba de fapte penale, aşa că se aşteaptă la o soluţie de neîncepere a urmăririi penale.

Ia în calcul inclusiv reţinerea pe 24 de ore

Înainte de a merge la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, Marin Condescu a declarat că se aşteaptă ca în dosarul care vizează afacerea bonurilor de masă chiar să fie reţinut de oamenii legii pentru 24 de ore, apoi să fie pus în libertate.
Potrivit anchetatorilor, între fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, Clubul Pandurii şi o firmă din Bucureşti distribuitoare de bonuri de masă a fost încheiat un contract de cesiune. Suma contractului pentru tichetele de masă comandate de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia a fost de 1,6 milioane de lei. Banii ar fi ajuns însă la clubul condus de Marin Condescu, în baza cesiunii de creanţă, şi nu direct în conturile firmei din Bucureşti. De asemenea, Marin Condescu trebuia să achite ulterior banii către societatea din Capitală. Oamenii legii pun sub semnul îndoielii autenticitatea documentului de cesiune de creanţă. La rândul său, şeful Federaţiei Naţionale Mine Energie a menţionat că la vremea realizării cesiunii clubul ducea lipsă de lichidităţi şi a fost găsită formula respectivă. Anchetatorii vor să verifice şi dacă, pe lângă bonurile de masă, firma a oferit vreun discount şi cine a fost beneficiarul.

Au depus probe contra lui Marin Condescu

Nu numai sindicalistul Marin Condescu a fost ieri la IJP Gorj. Liderul sindical Constantin Creţan, din cadrul Federaţiei „Univers“, ce reprezintă interesele câtorva sute de angajaţi de la Complexul Energetic Oltenia, alături de preşedintele Asociaţiei „Eurojobs“, Ion Cornescu, doi adversari declaraţi ai lui Marin Condescu, s-au prezentat ieri la poliţie. Cei doi au spus că au adus anumite dovezi, dar că vor face publice informaţiile respective la momentul oportun.
În dosarul bonurilor de masă pentru mineri mai sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice Daniel Burlan şi Daniel Olaru, fostul director general, respectiv director economic, din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Tot ieri au ajuns la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj şi şase salariaţi ai Sucursalei Energetice Işalniţa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pentru a fi audiaţi într-un dosar ce vizează lipsa din gestiune a cantităţii de 140.000 de tone de cărbune. Din cauza lipsei lignitului, directorul Sucursalei Energetice de la Işalniţa, Constantin Bălăşoiu, a fost schimbat din funcţie. Favorit să ocupe locul lăsat liber este Dumitru Dumitraşcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS