12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDrum judeţean distrus

Drum judeţean distrus

Drumul Judeţean 670 din judeţul Mehedinţi este distrus. În urmă cu un an, Consiliul Judeţean Mehedinţi a alocat bani pentru reabilitarea rutei Malovăţ – Bâlvăneşti, însă zece kilometri au rămas neasfaltaţi.
În urma furtunilor ce s-au abătut asupra Mehedinţiului în ultimele săptămâni, DJ 670 a fost distrus pe porţiuni însemnate de şuvoaiele ce s-au scurs de pe versanţi sau de viiturile ce s-au format din lipsa rigolelor. „E vai şi amar! Ne distrugem maşinile, ne distrugem tot, de ani de zile e aşa. Au asfaltat mai sus, dar aici nu au mai făcut nimic, că noi suntem mai proşti. Primăria nu face nimic. Este singura cale de acces, aşa că trebuie să strângem din dinţi şi să mergem mai departe“, a spus un localnic.
Participanţii la traficul rutier sunt nemulţumiţi de starea drumului şi de faptul că autorităţile locale sau judeţene nu fac nimic pentru a aduce drumul la parametrii normali.
Primăria Malovăţ nu a luat nici o măsură, deoarece este drum judeţean, cu toate că sesizările ajung în fiecare zi la uşa primarului.
„Am fost la domnul primar să îi spun că mi-am distrus pistoanele la maşină pe drumul ăsta şi m-a trimis la consiliul judeţean, că e drumul lor, nu al primăriei. Am scos bani din buzunar şi am reparat maşina. Asta e ţara noastră! Fiecare pentru el!“, a mai spus un bărbat din comuna Malovăţ.
În urma sistării Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) în urmă cu un an, soarta Drumului Judeţean 670 pe ruta Malovăţ – Bâlvăneşti a fost pecetluită. Consiliul Judeţean Mehedinţi nu are fonduri pentru reabilitarea acestuia, aşa că şoferii trebuie să se mulţumească numai cu cârpelile care sunt distruse la prima ploaie.
Cei din conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi, ca de fiecare dată când trebuie să răspundă pentru astfel de probleme, se fac nevăzuţi. „Domnul preşedinte este într-o şedinţă, la fel şi ceilalţi. Nu poate să vă primească. Mergeţi şi vă sunăm noi când se poate“, a spus paznicul de la poarta CJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS